Съставът на Спас Иванчев от САС поема едно от делата срещу Цветан Цветанов

Съставът на Спас Иванчев от САС поема едно от делата срещу Цветан Цветанов

Съдия Елена Каракашева от Софийския апелативен съд поема делото за шестте "НЕ!!!" на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов върху искане на прокуратурата за използване на специални разузнавателни средства срещу бившия шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров.

Председател на състава е съдия Спас Иванчев, а другият член е Петър Михайлов, който преди бе инспектор в ИВСС.

До ново разпределение на делото се стигна, след като на 16 септември т.г. съдия Христина Михова си направи отвод заради делото "Килърите".

През 2010 г. съдия Михова бе докладчик по делото за мярката за неотклонение на петима души от т.нар. група "Килърите". В състава тогава бяха още съдиите Ваня Рушанова и Мария Митева. Софийският апелативен съд пусна срещу подписка четирима от групата, само един остана в ареста.

След определението на САС Цветан Цветанов, в качеството си на вътрешен министър, остро нападна съдебния състав и се усъмни в безпристрастността и обективността му. Съдия Михова, от своя страна, казала пред медии, че се съмнява в компетентността на Цветанов.

Съдия Михова се отведе от делото с мотива, че тя може да бъде обективна, но самият Цветанов едва ли е уверен в това. И понеже не желае да бъде повод да се поставя под съмнение обективността на съда, тя си направи отвод.

 

 

Още по темата

На 30 години затвор бе осъден Емил Азов за убийството на бременната му приятелка

Предишна новина

811 жандармеристи охранявали протестите срещу Орешарски - няма задържан протестиращ

Следваща новина

Коментари

8 Коментара

 1. 8
  още по-друг юрист | нерегистриран
  6
  -7

  До коментар [#7] от "друг юрист": При такова скалъпено и алогично обвинение единствената възможна и юридически издържана присъда би била оправдателната. Разбира се, възможно е и връщане на делото от въззивната инстанция, поради допуснати съществени процесуални нарушения. Всичко друго би било изпълнение на нечия задкулисна поръчка, както вероятно е направил първоинстанционният съд, ако актът му не се дължи на абсолютна некомпетентност и липса на професионализъм. 2. 7
  друг юрист | нерегистриран
  9
  -4

  Спас Иванчев и правосъдието са две взаимно изключващи се понятия.Други обяснения или доказателства няма да ви давам , ясно ли е!!!Просто изчакайте да премине цирка с главен клоун горепосочения и като чуете присъдата , аз ще ви питам тогава , но съм сигурен , че ще мълчите!!!

 3. 6
  | нерегистриран
  10
  -8

  До коментар [#5] от "Спас Иванчев":  сЛЕД КАТО ОТПРВЯ6 ТАКИВА ТЕЖКИ ОБВИНЕНИЯ ТРЯБВА ДА КАЖЕШ ЗАЩО СПОРЕД ТЕБ ТОЙ Е КОРУМПИРАН? ТИ ДАВАЛ ЛИ СИ МУ ПАРИ????

 4. 5
  Спас Иванчев | нерегистриран
  18
  -9

  е чисто и просто - най-корумпирания и неграмотен съдия.  Това го знае цялата гилдия. Освен това за интереса си, ще оправдае напълно Цветанов.  Свинщина.

 5. 4
  въззивен | нерегистриран
  3
  -4

  До коментар [#1] от "Юрист":  Кое да му е честито бе "юристе" - потвърждаването на ефективната Присъда от СГC или частичното й изменение /напр. намаление на наказанието от 4 години ЛОС на 3 г. и 6 месеца/ ? Доколкото знам няма протест и увеличение на 4-те години не е възможно.

 6. 3
  иванова | нерегистриран
  9
  -4

  Пак недомлъвки,пак задкулисие.Ало,Юриста,като знаеш,кажи.Защо се спотайваш като ,,миш в трици'и само цвърциш.Така съдебна рефома няма да стане.

 7. 2
  Охххх убавците на батка-а-а-а ... | нерегистриран
  5
  -6

  поздрави от бай Ставря

 8. 1
  Юрист | нерегистриран
  10
  -7

  Името на съдията е добре!Вече е известен изхода!Да му е честито на Ц.Ц.!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.