Таки по стъпките на Маргините и Дамбовците - иска да го съдят или да му свалят обвиненията


Издирваният от Интерпол наркобос Христофорос Аманатидис-Таки е поискал чрез адвокатите си делото срещу него да се гледа в Специализирания наказателен съд. Разследването е от 2008 г., когато Таки избяга от България.
Основанието, на което Таки моли да разгледат делото му или да свалят обвиненията, е чл. 368 от НПК. Според текста всеки има право да поиска делото му да бъде разгледано, ако се точи над 2 г.

Преди време същите молби пуснаха Големия и Малкия Маргин и обвинените по едно от делата "Октопод". Прокуратурата не внесе навреме обвинителни актове и разследванията бяха прекратени.
Спецсъдът е изискал материалите от делото срещу Таки. Така скоро прокуратурата трябва или да внесе обвинителен акт и делото да се гледа, или да то да бъде прекратено.

Междувременно съдът е насрочил делото срещу наркогрупата на Таки.
18-те подсъдими, сред които Борис Борисов-Белята, Камен Балбузанов-Куката, Радостин Бързанов-Слънцето и ММА боецът Любомир Симеонов-Чука, ще се изправят пред Темида на 13 юни. Делото е насрочено след едно връщане заради неясноти в обвинителния акт. Според него наркогрупата, ръководена от Таки, а след това от Исуса, е поета от автомобилния състезател Белята през 2007 г.

Тримата имали съгласие за съвместни престъпни действия. Според съда обаче прокуратурата не доказала с факти, че Белята е бил подбудител и помагач на трима от групата. На част от хората на Таки били ограничени правата на защита - не били запознати в какво точно ги обвиняват. След поправка преди седмица обвинителният акт е внесен отново.

съдът отмени присъдите на дясната ръка на Златко Баретата Антон Савов-Тони Мамата и Росен Петров - Животното и върна делото. Двамата бяха осъдени на по 5 г. и половина затвор.

България спечели дело срещу ЕК за достъпа до газопреносни мрежи

Предишна новина

ВАС окончателно отмени златната концесия в Радомирско

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.