Тежко убийство в село Дъбово за 20-те лева и мобилния телефон на старец

Тежко убийство в село Дъбово за 20-те лева и мобилния телефон на старец
Село Дъбово, снимка:БГНЕС/архив

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем 24-годишен младеж за бруталното убийство на 74-годишен старец от село Дъбово край града. Младежът е извършил престъплението, за да открадне от дядото 20-те лева, които е открил в дома му, и мобилния му телефон, съобщиха от държавното обвинение.

На 5 декември 2020 г., в 18,17 ч., в Районно управление на МВР - Казанлък е получено съобщение от П.Х., че е открил баща си И.Х., на 74 г. мъртъв, паднал на земята до входната врата на къщата си в селото, с кръв по лицето. Тялото на пострадалия е намерено пред остъкленото предверие, водещо към стаите на дома, като едно от стъклата на вратата е било счупено.  При проведените първоначални действия по разследването е установено, че по тялото на И.Х. имало травматични увреждания и смъртта е настъпила вследствие на кръвозагуба. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Районно управление на МВР - Казанлък за умишлено убийство - престъпление по чл.115 от НК, като надзора на разследването е осъществяван от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

След издирване от страна от органите на МВР под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора, в рамките на 24 часа е установен евентуалният извършител на убийството – 24-годишният И.К., от същото село. Установено е, че престъпното деяние е извършено на 3 януари 2020 г.

На 7 декември 2020 г., И.К. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.199, ал.2, т.2, предл.1-во вр. чл.198, ал.1 от НК. Тъй като извършеното деяние представлява тежко умишлено престъпление по смисъла на чл.93, т.7 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна и предвид факта, че съществува реална опасност И.К. да се укрие или да извърши друго престъпление, той е задържан с постановление на Окръжна прокуратура - Стара Загора за срок от 72 часа. В този срок предстои внасяне на искането в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение. „задържане под стража” спрямо него.

„Поредното жестоко убийство на възрастен човек. Отново добра работа на МВР и Окръжна прокуратура - Стара Загора. За съжаление това няма да върне отнетия човешки живот. Съболезнования на близките за загубата!“, коментира в профила си в Twitter главният прокурор Иван Гешев.

Още по темата

ВАдвС няма капацитет да защитава адвокатите, нужна е оставка

Предишна новина

Осем се състезават в битката за 36 млн. лв. за машините за гласуване

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    И на този | нерегистриран
    5
    0

    няма да му кажат небългарското име

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.