Трафиканти в Пловдив са задържани с наркотици за 3,5 млн. лева

Трафиканти в Пловдив са задържани с наркотици за  3,5 млн. лева
Наркотиците, които са били задържани при акцията, снимки:ПРБ

Окръжна прокуратура – Пловдив извършва разследване по досъдебно производство за притежаване с цел разпространение на огромно количество наркотични вещества. Разследването е започнало след изготвен и приложен доклад на ТД ДАНС - Пловдив, съобщиха от държавното обвинение.

На 21 срещу 22 декември 2020 г., в Пловдив, са били задържани двама мъже, подготвящи за укриване и транспортиране от България в Турция на наркотични вещества - 115 кг екстази и 4 кг марихуана. След проведени процесуално – следствени действия – претърсвания и изземвания, осъществени със съдействието на служители на ОД на МВР – Пловдив,  под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, наркотичните вещества, чиято стойност е 3,5 млн. лв., са били иззети заедно с вакуумираща машина. Установено е било, че те трябвало да бъдат укрити в автомобилни гуми за тежкотоварен камион и да бъдат транспортирани до  Турция. До момента за 24 часа по Закона за МВР са задържани четирима мъже.

Разследването по досъдебното производство е в активна фаза, като и в момента се извършват процесуално-следствени действия.

Подробности по случая бяха оповестени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура и ОД на МВР, в който участваха Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив, и комисар Димитър Събчев, заместник-директор на ОД на МВР.

Задържаните са на възраст 42, 47, 49 и 50 години. Трима от тях, които вече са осъждани за трафик на наркотици, са арестувани в квартал „Тракия”. Четвъртият - турски гражданин, е бил заловен в хостел, близо до града.

„Всички, без турчина, са криминално проявени. Лицата, които са участвали в схемата, са се запознали в затвора и след условното предсрочно освобождаване са организирали трафика”, съобщи Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

Още по темата

Нова такса: 5 лв. за електронно удостоверяване верността на преписи и извлечения от документи книжа

Предишна новина

Жена в черна рокля, без ръкави, с гривна на ръката и с тъмна коса е снимала Борисов в спалнята му

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.