Три кръстовища в София отново са блокирани


Протестиращи срещу правителството отново са блокирали трите възлови софийски кръстовища – Орлов мост, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и в т.нар. Триъгълник на властта.

На пл. „Независимост“ палатков лагер отново блокира движението по бул. „Цар Освободител“.

Пред БНР проф. Велислав Минеков от т.нар. Отровно трио коментира ситуацията с протестите:

Ами беше относително забавно. Бяхме много малко, а отрядът полицаи, който дойде, беше впечатляващ като размер, сила и мощ. Но някъде, може би към 4,30-5,00 си тръгнаха внезапно, което беше учудващо. Мислехме, че ще ни приберат всичките, но не се случи. Аз си позволих да държа пред тях дълга морализаторска реч. Може би се впечатлиха от поуките, които им споделих, и си тръгнаха затова. Казах им, че всъщност те са част от нещастието, което се е случило в нашата държава, че не могат да застанат на страната на мафията. Трябва да застанат на страната на честните, на почтените, на моралните, на тези, които искаме тези оставки“.

Тодор Стоянов, който е прекарал нощта в лагера до президентството, заяви пред БНР, че палатките са сложени отново след 21 часа, когато протестът се е отправил на шествие оттам към Орлов мост:

„Останахме по-малко хора и започнахме да си поставяме отново палатките и шатрите. В този момент полицията започна да се опитва да ни убеди да се махнем оттук. Все повече полицаи взеха да се събират. Но явно, след като разбраха, че група се връща от Орлов мост, полицаите получиха заповед и отстъпиха. От този момент нямахме проблеми да си изградим отново лагера“.

„Оставаме, докато постигнем целта си – оставка на правителството, на главния прокурор“, подчерта протестиращият.

На пл. „Независимост“ палатките са разположени така, че линейка или кола със специален режим на движение могат да преминат.

По различна е ситуацията на кръстовището пред Ректората. Там палатки няма – протестиращите са направили заграждение от кашпи и пейки.

Най-плътна и с най-голямо присъствие е барикадата на Орлов мост. Там движение на автомобили със специален режим не може да се осъществява. 

Заради блокадите отново има промени в маршрута на градския транспорт.

Васил Божков опорочи протеста*

Предишна новина

Германия тества пристигащите от Варна, Добрич и Благоевград

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.