Три отказа за по-лека мярка от домашен арест получи Десислава Иванчева за 1 месец

Три отказа за по-лека мярка от домашен арест получи Десислава Иванчева за 1 месец
Десислава Иванчева, снимка:БГНЕС

Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС), 1-ви въззивен състав остави без уважение молбата на подсъдимата Десислава Иванчева за изменение на изпълняваната спрямо същата мярка за неотклонение от „домашен арест“ в по-лека такава, съобщиха от съда.

Това е третият път в рамките на последния 1 месец, в който подсъдимата за подкуп в особено големи размери бивша кметица на "Младост" се опитва да си издейства по-лека мярка от "домашен арест". Последният път, в който такава й бе отказана от съда, бе на 26 октомври. Мотивите й да иска друга мярка са все едни и същи - желанието й да се подложи на инвитро процедури и нуждата от лечение на зъбите й. Всъщност, от 16 работни дни, считано от последното заседание на 26 октомври до днес, Иванчева е получила позволение от съда да посещава необходимите процедури общо в 12 от дните. В едва четири от случаите това й е било отказано.

Сега, при поредната молба за олекотяване на мярката й за отклонение, АСНС е подчертал, че нито заболяванията й са толкова тежки, за да се налага хоспитализиране или друго лечение, което да е несъвместимо с домашния арест, нито пък самата Иванчева е била лишена от достъп до лекар, когато това й се е наложило.

Припомняме, че през юли т.г. АСНС реши, че бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и посредникът в схемата Петко Дюлгеров са поискали и получили подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, заради което трябва да лежат в затвора. Така, с акта на АСНС Десислава Иванчева бе осъдена на 8 години затвор, глоба от 15 000 лв. и лишаване от право да упражнява професии в държавния и общинския сектор за 10 години, като приспадна задържането й под стража и това под домашен арест от определеното наказание. За заместничката й Биляна Петрова съдът определи  7 години затвор, а за Петко Дюлгеров – 6 години „лишаване от свобода“. Двамата са сочени като помагачи на Иванчева да поиска и получи въпросния подкуп от Ваклин.

Още по темата

8 години затвор за жестоко убийство в Добрич, след изневяра

Предишна новина

Новообразуваните дела в Апелативен съд-Пловдив остават за февруари 2021г.

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    0
    0

    Инвитрото в Сливен го правят служебно!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.