Трима младши прокурори встъпиха в длъжност в Районна прокуратура – Пловдив

Трима младши прокурори встъпиха в длъжност в Районна прокуратура – Пловдив
Снимка:ПРБ

На 1 юли 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив се проведе церемония по встъпване в длъжност на трима младши прокурори – Илина Чобанова, Димитринка Русенова и Димитър Костов, назначени с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс за първоначално назначаване.

Новите магистрати положиха тържествената клетва и подписаха клетвения лист, съгласно разпоредбите на чл. 156 и чл. 157 от Закона за съдебната власт, в присъствието на Божидара Попова, и.ф. административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив, Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив и неговите заместници – Атанас Илиев, Румяна Зайкова – Калеева и Георги Кърпаров. Тримата младши прокурори встъпват в длъжност след като са преминали задължително деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието, уточняват от държавното обвинение. 

Илина Чобанова е завършила „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград. Работила е като адвокат, а след това и като съдебен помощник в Наказателната колегия на Върховния касационен съд.

Димитринка Русенова е завършила „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. През студентските години е била съдебен заседател в Районен съд –Пловдив и сега започва своя трудов стаж като прокурор в Районна прокуратура – Пловдив.

Димитър Костов е завършил право в УНСС, гр. София. Работил е като юрисконсулт и разследващ полицай в гр. София.

Божидара Попова, и.ф. административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив, пожела успешна кариера на младшите магистрати.

„Бъдете всеотдайни към професията. Спазвайте закона, защото той ви пази“, обърна се към новите колеги районният прокурор Чавдар Грошев.

Тримата младши прокурори получиха пожелания за успешна реализация и от заместник районните прокурори Атанас Илиев, Румяна Зайкова – Калеева и Георги Кърпаров.

Още по темата

Антикорупционната комисия уличи бивш директор на РЗИ-Стара Загора в конфликт на интереси

Предишна новина

Американски продуцент, обвинен в сексуален тормоз, беше осъден да плати 19 млн. долара

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  Мирча Кришан | нерегистриран
  2
  -16

  Тримата младши прокурори встъпват в длъжност след като са преминали задължително деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието, уточняват от държавното обвинение.

  ps. Познат стил - отриваме автомагистрала с фанфари и на следващия ден я затваряме за ремонт. Учили младежите и после си доучвали при оня трави от Варна в НИП-а и ПАК нищо ненаучили. И така цял живот се учат на наш гръб и за наша сметка и така ГЕРБ - ЗАВИНАГИ! ШИШИ - ВЕЧЕН.

 2. 3
  Фриц Клингенберг | нерегистриран
  2
  -7

  Все кадри на Шиши. Завършили при Шиши в ПУЦ-а /бившо АОНСУ или такова за детски и начални учителки/. Оценени от Шиши. И избрани от Шиши.

 3. 2
  | нерегистриран
  3
  -7

  Горда стара планина... майко моя родино свята...

 4. 1
  РЗИ | нерегистриран
  12
  -7

  Дааам, като ги видиш какво са работили и ти става ясно...А вие млади колеги, се явявайте на конкурси , в халета по хиляда души, с маски, ей така, за издръжливост!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.