Трима ще се състезават за поста шеф на СРС

Трима ще се състезават за поста шеф на СРС
Проф. Лазар Груев, председател на ВКС

Засега трима души ще се състезават за поста председател на Софийския районен съд (СРС). В сряда изтече крайният срок за подаване на документи и внасяне на предложения.
Кандидатите са Валентин Бойкинов, в момента заместник-председател на СРС и шеф на Второ гражданско отделение, колежката му Виолина Джиджева и съдията от Софийския градски съд (СГС) Красимир Влахов.
Източници от ВСС споделиха пред "Правен свят", че Влахов е предложен от петима членове на съвета, сред които тримата големи в съдебната система – председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд проф. Лазар Груев и Константин Пенчев, както и главния прокурор Борис Велчев.
"Правен свят" научи още, че Виолина Джиджева и Валентин Бойкинов са се самопредложили.
Красимир Влахов е граждански съдия, освен това е преподавател в Националния институт на правосъдието (НИП). Той бе един от фаворитите на шефа на ВКС Лазар Груев по време на конкурсите през лятото. Но кадровият орган на Темида не го избра.
Според източниците ни все пак има членове на съвета, които биха подкрепили Влахов за шеф на Софийския районен съд.
Възможно е обаче до няколко дни да се появят още кандидати за поста, чиито документи да са пратени по пощата. Но клеймото на плика трябва да показва, че те не са подадени по-късно от 19 ноември, когато е крайният срок.
Това е втората процедура за избор на председател на СРС.  През март други двама души – съдията от СГС Алексей Трифонов и колегата му от СРС Петър Сантиров кандидатстваха за поста. Но ВСС не ги избра.

 

 

 


 

 


 

 


 

 


Пишат нови правила за отпуските на затворниците

Предишна новина

Съдът оправда Румен Петков

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Кол | нерегистриран
    0
    0

    Съдия Джиджева, която се е самопредложила за поста е най-голямото доказателство за това какви хора се кандидатират - т.е. такива които разчитат все някой да ги бута напред т.е. връзкарка

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.