Трима стажант-юристи прие Окръжен съд – Варна

Трима стажант-юристи прие Окръжен съд – Варна
Тримата стажант-юристи в Окръжен съд - Варна

Традиционно, в началото на месеца, трима стажант-юристи подписаха актове за встъпване в длъжност в Окръжен съд – Варна, след като са завършили специалността "Право" в различни университети. Стажантските книжки  бяха връчени от  председателя на Окръжен съд – Варна и административния секретар на съда.

В продължение на 6 месеца съдебните-кандитати ще трупат впечатления и практически опит за организацията и дейността на органите на съдебната власт, и ще се запознават с механизма на  постановяваните от тях актове. В задължителния стаж е предвидено да се запознаят и с дейността на адвокатите и нотариусите.

Председателят на съда определя на всеки постъпил стажант- юрист съдия-ръководител от състава на съдиите в Окръжен съд – Варна, които следва да запознаят юристите с работата по граждански, наказателни и търговски дела.  През периода съдиите-ръководители възлагат изготвянето на проекти за съдебни актове, водят консултации на стажантите и контролират провеждането на стажа. 

"Апелирам да се отнесете сериозно към стажа. Това е ценно време, през което лично можете да събирате впечатления и натрупате практически опит, който ще е изключително полезен, когато влезете в съдебна зала", прикани младите юристи  председателят на Окръжен съд – Варна Марин Маринов.

В края на стажа се полага изпит за придобиване на юридическа правоспособност.                   

90% от сумите, които ни се плащат, са за една или друга форма на данъци

Предишна новина

Доходите от чужбина се декларират до 30 април

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 5
  след като са завършили специалността "Право" в различни университети | нерегистриран
  5
  0

  Демек в лозята край морето. Чакаме резултати като във Филибето, Майна! Густо!

 2. 4
  The great news | нерегистриран
  14
  -1

  Изглежда е голямо събитие някой да отиде на стаж в Окръжния съд-Варна. Особено, ако е завършил прочутия и високопрестижен "юридически факултет" в кв."Ален мак" -горе край лозята. Това е новина от световна величина, вероятно и "Ню Йорк таймс" и "Фигаро" задължително ще я отразят на първите си страници.

 3. 2
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 1
  охоооо | нерегистриран
  24
  -1

  е тва вече е новина, браво

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.