Трима задържани след атака над полицаи в Мъглиж

Трима задържани след атака над полицаи в Мъглиж
Акция на жандармерията в ромския квартал на Мъглиж, снимка: БГНЕС  

Трима души са задържани, след акцията на жандармерията тази нощ в ромския квартал на Мъглиж, съобщи полицията. Служители на реда бяха нападнати в квартала при опит да задържат участници в нелегални кушии между селата Черганово и Овошник край Казанлък.

Третият задържан, който бе обявен за издирване, сам се е предал като се явил в полицейското управление на Казанлък, придружен с адвоката си. Това e съобщил старши комисар Георги Хаджиев, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Нападателят на полицая е 23- годишен жител на квартала. Задържан е за 24 часа.

Задържаните в ареста са трима, двама от тях са криминално проявени и с излежани присъди, уточнява старши комисар Хаджиев. Предстоят разпити. Ще се иска задържане под стража за 72 часа, за изясняване на инцидентите, свързани с незаконните състезания с каруци, петима ранени полицаи и катастрофа с двама загинали.

При нападението над полицаите са пострадали няколко служебни автомобила. Служителите на МВР са влезли в махалата на града заради мъж, който е оказал съпротива при проверка по-рано през деня. Той бил арестуван и в момента, в който униформените служители са излизали заедно със задържания, били нападнати с камъни от жителите на квартала.

Най-малко петима от пострадалите служители на МВР са прегледани в болница. Те са с леки наранявания. В момента в района на Мъглиж полицейското присъствие е засилено. Има изпратени допълнителни екипи на жандармерията.

"За пореден път ставаме свидетели на агресия спрямо полицаи, защото някои граждани се чувстват недосегаеми и си позволяват да не спазват закона", заяви старши комисар Георги Хаджиев, директор на ОД на МВР–Стара Загора. "Но полицията може и има капацитета да задържа всеки нарушител", добави той.

Комисарят обясни, че полицията е реагирала на получени в Казанлък два сигнала за незаконни кушии. Полицията отива на място, за да предотврати евентуална катастрофа между две села. При опит да се наложи ред ромите групово се противопоставят, има опит за удряне с дъска и ухапване, споделя комисар Хаджиев.

След заповед на министъра на вътрешните работи се провежда акция в Мъглиж, за да се заловят нарушителите. При опит за залавянето им в ромската махала се среща отново съпротива с камъни, като са ранени 5-има полицаи, за които няма опасност за живота. Няма напрежение в град Мъглиж, но полицейското присъствие ще остане, докато е необходимо, посочи старши комисар Хаджиев.

Има данни, че катастрофата с двама загинали в събота е причинена от каруца без светлини и опознавателни знаци, като тя също е била управлявана от роми. Заради този трагичен инцидент в Казанлък днес е ден на траур.

Увеличението на заплатите в съдебната власт ще е с 10%, а не със 17%

Предишна новина

Коварното мълчание на правителството за Истанбулската конвенция в Брюксел

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.