Трима затворници загинаха при бунт в Румъния

Трима затворници загинаха при бунт в Румъния

Трима затворници загинаха, а други двама бяха ранени при пожар, избухнал по време на бунт в затвора "Сату Маре" в Северна Румъния, съобщават местни медии.

Десет затворници, споделящи една и съща килия, са запалили пожара, който е потушен преди да се разпространи, съобщи говорителят на затвора. Останалите петима осъдени не са ранени.

Предполага се, че причината за бунта е отмяната на посещенията. До ограничението се стигна след като бяха въведени мерките за борба с коронавируса в страната, където има 260 заразени пациенти, от които 19 са излекувани. Училищата и университетите са затворени в Румъния, ресторантите и кафенетата също, а полетите до Италия и Испания са отменени.

Подобни бунтове не са прецедент в европейски страни, засегнати от новия вирус. В началото на месеца шестима затворници загинаха при  бунтове, които избухнаха в няколко затвора в Италия. При един от случаите двама души от охраната бяха взети за заложници за няколко часа в затвор в Павия, която се намира в зоната с най-строга карантина.

А само преди дни двама затворници бяха убити при бунт в затвор в Йордания.

Задържаха рецидивист от Софийския затвор, незавърнал се от домашен отпуск

Предишна новина

Мъж под карантина избяга от болницата и се напи

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.