Тръмп: Мамят ме в изборитe, опитват да ги откраднат!


Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е измамен в изборите и ще отнесе въпроса до Върховния съд в изявление в Белия дом.

Той изрази увереност в победата си на изборите "с исторически рекорден брой". Ако погледнете легитимните гласове, аз печеля неоспоримо, заяви Тръмп. „Ако смятате незаконните гласове, те могат да се опитат да откраднат изборите от нас”, допълни той.

Тръмп заяви, че настоява за спиране на преброяването на "гласовете, дошли със закъснение", и се похвали с успехи на много места.

„Вече спечелих решително много критични щати, включително големи победи“, изтъкна той.

Повече от ден и половина президентът на САЩ не се беше появявал публично. Малко преди да говори в Белия дом, изявление към нацията направи съперникът му Джо Байдън, който призова към спокойствие.

Си Ен Ен обяви твърденията на Тръмп за измами за "фалшиви" с липса на всякакви доказателства и го обвини в атака срещу демокрацията.

Преди това американският лидер призова за прекратяване на преброяването на гласовете. "Спрете да броите!", написа той бесен в туитър. В следващо съобщение държавният глава заяви, че бюлетините, дошли по пощата след изборния ден, няма да бъдат отчетени. Социалните мрежи нарекоха този пост „подвеждащ“.

В САЩ продължават да броят гласовете за кандидатите за президент в изключително оспорваните избори. Резултатите вървят по ръба на бръснача и дистанцията между Тръмп и Байдън се скъсява, но демократът е на път да спечели Белия дом с малка преднина.

Доналд Тръмп драматично губи преднината си в ключовите щати Пенсилвания и Джорджия.

Ново вето: Президентът не одобрява инкриминирането на нерегламентирания превоз

Предишна новина

Показват илюстрирани конституции на Чехия и Словакия

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Българин | нерегистриран
    2
    0

    Сънародници, свидетели сме на държавен преврат в САЩ, осъществяван от дълбоката държава, част от която са ръководни лица на Демократическата партия - Хилъри, Байдън, Пелоси и прочее троцкистки сектанти. Целта е свалянето от власт на победилия и на последните президентски избори Доналд Тръмп и осъществяване на световна диктатура на най-едрия финансов, фармацевтичен и оръжеен капитал, ядро на които са многонационални концерни и корпорации в света. Ако тези успеят, а нещата отиват точно в тази посока, карантинирането на населението и поставянето му под пълен диктат с всички възможни средства е неминуемо. Тогава всичко останало няма да има смисъл. Нека всеки в която и да е точка на света се намира и според възможностите си се противопостави на настъплението на този глобален неофашизъм!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.