Тръмп помилва Асанж, ако каже кой е разбил сървъра на Демократическата партия през 2016 г.

Тръмп помилва Асанж, ако каже кой е разбил сървъра на Демократическата партия през 2016 г.
Джулиан Асанж, снимка:БГНЕС/архив

Американският президент Доналд Тръмп е предложил да помилва Джулиан Асанж, ако основателят на сайта "Уикилийкс" каже кой е източникът на хакерската атака срещу Националния комитет на Демократическата партия, предаде Ройтерс.

Адвокатката на Асандж, Дженифър Робинсън, каза, че е присъствала на среща, на която предложението е било направено от бившия конгресмен републиканец Дейна Рорабакър и Чарлз Джонсън, за когото е известно, че има тесни връзки с кампанията на Тръмп.

"Предложението, направено от конгресмен Рорабакър, бе Асандж да идентифицира източника на свързаните с изборите публикации през 2016 г. в замяна на някаква форма на помилване", каза Робинсън в свидетелско показание, дадено пред съд в Лондон.

Роденият в Австралия Асанж, на 49 години, се бори да не бъде екстрадиран от Великобритания в САЩ, където са му повдигнати обвинения в хакване на правителствени компютри и нарушаване на закона за шпионажа с публикуването на поверителна дипломатическа кореспонденция в сайта "Уикилийкс" в периода 2010-2011 г.

В събота: Прокурорите започват избора на нов член на ВСС

Предишна новина

"Правен свят" - Видео обзор (19.09.2020)

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.