Турски съд блокира достъпа до телевизионен канал

Турски съд блокира достъпа до телевизионен канал

Турските власти блокираха достъпа до новинарския уеб сайт на "OdaTV" вчера след като телевизията излъчи репортаж от погребението на член на турската разузнавателна служба, починал в Либия, съобщи Dariknews, цитирайки "Айднлик".

Директорът на новините на "OdaTV" Баръш Теркоглу и репортерът Хюлия Килич бяха арестувани заради разкриването на самоличността на служител на разузнаването, след като информационният канал показа кадри от погребението му в западната провинция Маниса. В репортажа се отбелязва, че церемонията е проведена мълчаливо, без участието на високопоставени лица, което е обичайна практика.

От "OdaTV" заявиха, че самоличността на длъжностното лице вече е била разкрита от опозиционния депутат Омут Оздаж на пресконференция в парламента, която се е излъчвала онлайн.

Турция е блокирала достъпа до почти 300 000 уебсайтове и домейни от 2006 г. насам, според доклад за 2019 г. на Истанбулската асоциация за свобода на изразяване (İFÖD).

Нарастващ брой новинарски сайтове са изправени пред забрани, като същевременно се наблюдава увеличение на броя на арестите за критики към правителството и повишаване на автоцензурата, особено след сривът на социалните медии след неуспешния преврат от 15 юли 2016 г.

17 задържани при спецакция срещу битовата престъпност в Разлог

Предишна новина

Решенията на ЕСПЧ могат да бъдат пререшени

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.