ТВ7 обжалва отнемането на медийните лицензи


Ръководството на телевизиите ТВ7, Нюз 7 и детския канал "Супер 7" е обжалвало решението на Съвета за електронни медии (СЕМ) за отнемане на лицензите им за излъчване на програми. Това бе съобщено на сайта на ТВ7 в неделя.
В депозирана на 19 септември в СЕМ жалба до Върховния административен съд телевизиите искат спиране на предварителното изпълнение и прогласяване на нищожността на актовете на СЕМ.
Медийният регулатор реши да отнеме лицензите на трите тв програми на 13 септември с мотив, че каналите нарушават конкуренцията като продават рекламно време на много ниски цени, докато програмата е изцяло от стари предавания. Решението бе подкрепено от от четирима от общо петимата членове на СЕМ.
Според ръководството на телевизиите тези решения са незаконни, но не се посочва защо. В съобщението се посочва, че ТВ7 се надява, "че съдът ще вземе законно решение и ще прекрати поредната брутална атака срещу медиите". В него се допълва, че медиите са решени да търсят международна подкрепа, тъй като СЕМ упражнявал беззаконие.
През май Софийският градски съд обяви в неплатежоспособност и свръхзадлъжнялост компанията "ТВ Седем" ЕАД, която е собственик на трите канала. За дата на несъстоятелността бе определена 31 декември 2015 г.

"Петрол" стартира процедура по рекапитализация

Предишна новина

Главният архитект на Пловдив обжалва отстраняването си от длъжност

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.