Търси доброто: Предприемач от Карлово свири рок в сградата на прокуратурата в подкрепа на млади таланти


Успешен предприемач от шивашката индустрия у нас стъпи на рок сцената. Карловският бизнесмен Лъчезар Бакърджиев сформира група и смята да инвестира още средства в развитието на млади таланти. Защо най-верните почитатели на рок бандата "Слипърс" са именно прокурорите от Розовата долина – вижте.

Като ученик Лъчезар Бакърджиев посветил повече от десет години на класическата китара. После свирил и сам, и в група, но бизнесът го откъснал от китарата за цяло десетилетие. Миналата пролет бизнесменът събира свои приятели музиканти и се завръща отново към своята голяма любов.

Лъчезар Бакърджиев – ритъм китара: "Свирим в Карлово в сградата на прокуратурата и който ни пита "Къде отивате", отговаряме, че отиваме да пеем в прокуратурата и става малко двусмислено."

Репетициите на бандата са вечер, когато в прокуратурата не се работи. Този месец изскочила възможност към публиката им от прокурори да се присъединят и съдиите в града, защото напуквания в сградата на Съдебната палата наложили евакуация.

Лъчезар Бакърджиев – ритъм китара: "Имаше идея и съдът да се премести в тази сграда, в която сме ние, но тогава щеше да ни бъде по-трудно да се събираме там и те така или иначе предпочетоха да се преместят в едно училище."

Ангажиментите на групата се съгласуват стриктно с графика на Алексей, който е пожарникар. Той е доволен, че бандата успява да учи на музика и деца от региона. Всеки музикант отделя време за индивидуални занимания с ученици. Освен това от групата предоставят безплатно техниката си, за да могат децата да работят с професионални инструменти. А в края на учебната година има концерт, за да могат децата да се изявят на сцената пред публика."

Алексей Тодоров – бас китара: "И се радвам, че цялата група е отдадена на тези хлапета и се радваме, че има деца, които се закърмени с рок музиката, а не с чалги и други неща."

Музикантите от Карлово смятат да подкрепят и талантливи млади цигулари. Лъчезар Бакърджиев разказва, че в края на годината подготвят мащабен благотворителен проект в столицата с участието на много изпълнители.

Затворник осъди държавна институция за лоши условия

Предишна новина

Съд на Хамас осъди на смърт двама наркодилъри в Газа

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.