Убийци на трима клошари искат по-леки присъди


По-леко наказание от 20 години затвор поискаха от Варненския апелативен съд 23-годишният Радомир Иванов и 22-годишният Петър Христов. През есента на миналата година те бяха осъдени за тройно убийство, извършено в съучастие с друг младеж в Силистра, който получи 16 години лишаване от свобода.

Окръжният съд в крайдунавския град е признал вината им за умишленото умъртвяване на 57-годишния Николай Николов, 61-годишния Сабин Стоянов и Мамут Яшар на 59 г. Убийствата са извършени по особено мъчителен за жертвите начин, с особена жестокост и по хулигански подбуди.

На 19 октомври 2010 г. в изоставена сграда в Силистра са открити телата на премазаните от бой Николай и Сабин, а Мамут е откаран в безпомощно състояние в местната болница, за да бъде опериран по спешност. Два дни преди това Радомир и Петър влезли в сградата, обитавана от клошарите, видели единия и забелязали мъртва жена до него. Възникнал конфликт, след което Петър се обадил в полицията, за да съобщи какво е видял.

На следващия ден заедно с приятеля си Георги младежите пийнали, придобили кураж и взели решение да се върнат в порутената сграда, за да изяснят отношенията си с обитателите й. На първия етаж открили спящия Сабин. Засипали го с множество ритници по цялото тяло. Открили и Мамут и го пребили по същия начин. Качили се на втория етаж, където брутално наритали и Николай в гърдите и главата.

Така се връщали по няколко пъти към жертвите си и безмилостно ги удряли. После напуснали сградата, но минути по-късно Радомир и Петър се върнали, "въоръжени" с дъски, изтръгнати от съседна рушаща се сграда. С тях отново започнали да малтретират клошарите.

Часове по-късно телата на Николай и Сабин били открити от техен събрат, който сигнализирал на полицията. Съдебномедицинската експертиза установила, че комбинацията от контузии на мозъка, черепните и гръдните травми причинила смъртта им. Мамут Яшар преживял операцията, но така и не се възстановил от тежките травми след побоя.

Бареков пуска втори сигнал срещу Плевнелиев

Предишна новина

Повдигнаха обвинения на 10 от група за отвличания и рекет

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.