Участие в Общото събрание на САК – само след платен членски внос

Участие в Общото събрание на САК – само след платен членски внос

На 24 април и 25 април 2021 г. предстои провеждането на Общо събрание на адвокатите от САК. Участие в него обаче ще могат да вземат единствено адвокати, които са заплатили членския си внос, уточниха от столичната адвокатура.

Събранието предстои да се проведе в условията на епидемична обстановка, като в писмо на министъра на здравеопазването до САК са посочен и конкретни мерки, които следва да бъдат съблюдавани при провеждането му.

Част от дневния ред на събранието е и избор на делегати от САК за Общото събрание на адвокатите от страната, като на 20 април 2021 г. Избирателната комисия на САК е взела решение за утвърждаване на образци на изборни книжа и е изготвила Указания за гласуване в изборите за делегати (достъпни на сайта на САК), като е посочила че изборът започва в 14.00 часа на 24 април 2021 г., събота, и приключва в 15.00 часа на 25 април 2021 г.  и гласуването се извършва:

     - от 14.00 часа до 19.00 часа на 24 април 2021 г., събота, и

     - между 9.00 часа и 15.00 ч. на 25 април 2021 г., неделя. 

Ако има адвокати, които са се явили преди края на гласуването, те ще бъдат допускани да гласуват.

„С оглед важността за всички адвокати на информацията, достъпна на сайта на САК, включително и предвид изискването адвокатите да са заплатили членски внос до месец март към датата на избора за да упражняват правото си на глас, считаме, че оповестяването й ще повиши активността при избора на делегати от САК  и представителността на взетите решения на Общото събрание на адвокатите от САК“, заявяват от Колегията.

Още по темата

The Coalition "Stand up! Mutri out!” involved in politics Kalpakchiev, Panov and Boyko Atanasov while they are still magistrates

Предишна новина

Първо заседание на новата Правна комисия: Мина само проектът на ИТН за промени в Изборния кодекс

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.