Удължават работното време на паспортните служби в София заради опашки

Удължават работното време на паспортните служби в София заради опашки
снимка:БГНЕС

Паспортните служби във всички районни управления в столицата ще работят с удължено работно време заради опашките от граждани, които подменят личните си документи с изтичащ срок. Това съобщиха на брифинг от Дирекция "Български документи са самоличност" (БДС).

Удължаването е само за личните карти и свидетелствата за МПС, без задграничните паспорти, уточняват от МВР.

Документите могат да бъдат сменени във всяко едно Районно управление, а не както досега в РПУ по местоживеене.

Новото работно време на службите ще е от 08:30 ч. до 18:30 ч. Звената ще работят и събота от 08:30 ч. до 14:00 ч. по график.

В София ще работят по две районни управления всяка събота. Важно за гражданите е да знаят, че където подадат заявления за даден документ, там ще трябва да го получат.

Тази събота ще работят Второ и Седмо районно управление на БДС, следващата събота са Трето и Пето, на 22 август - Шесто и Осмо, а на 29 август ще работят Първо и Девето звено към РУ.

На брифинга беше припомнено, че личните карти и книжките за управление на МПС, изтичащи до 31 октомври, ще бъдат удължени с 6 месеца.

Съдебната власт не е удобна когато си върши работата

Предишна новина

Остават блокадите на три кръстовища в София

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    112 | нерегистриран
    0
    0

    Проблемът не е в работното време, а в лошата организация: преди, докато двама или трима попълваха, друг по даваше и т. н. Сега влиза един и докато не си мине по всички гишета, не пускат втори. От там идва забавянето. Ама няма да казвам лоша дума за милиционерите, че половината съдилища и прокуратура вече са оглавени от кадри на Магнаурската школа...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.