Условна присъда за осмокласник заради грабеж във влак

Условна присъда за осмокласник заради грабеж във влак

Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемия непълнолетен Д.Т. Н., за наказание 3 месеца „Лишаване от свобода“ условно за грабеж на вещи от пътничка във влак на обща стойност 143,18 лева, съобщиха от съда.

Според събраните по делото факти на 28 декември 2020 г. вечерта на гара Ерден във влакова композиция, пътуваща от Монтана към Бойчиновци, 14 годишният Д. Т. Н. – с начално образование, ученик в осми клас, неосъждан, отнел със сила от владението на А. Н. И. /49 г./ от Монтана дамска чанта с намиращите се в нея портмоне с 33,50 лева, дебитна карта, лекарства и лични вещи, всичко на обща стойност 143,18 лева, с намерение противозаконно да ги присвои.

Според магистратите макар и непълнолетен, Д. Т. Н. е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Пред съда обвиняемият се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 3 месеца „Лишаване от свобода“, което се отлага с 2 години изпитателен срок. Той трябва да плати и по сметка на ОД на МВР – Монтана 73.20 лева - разноски по делото за експертиза.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Още по темата

Стрес тестовете от Европа - доказателство за стабилността на банковата система у нас

Предишна новина

Районна прокуратура-Сливен и полицията проведоха мащабна специализирана акция

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.