Увеличиха на 100% натовареността на зам.-председателя на ВАС Мариника Чернева преди местния вот

Увеличиха на 100% натовареността на зам.-председателя на ВАС Мариника Чернева преди местния вот
Съдия Мариника Чернева, снимка:архив

Пленумът на съдиите от Върховния административен съд (ВАС) увеличи на 100% натовареността по делата с материя Изборен кодекс, Закон за обществените поръчки и Закон за концесиите на съдиите Мариника Чернева, зам.-председател на ВАС, на Татяна Хинова, председател на четвърто отделение и на Кремена Хараланова, член на Звеното за анализи и тълкувателна дейност, съобщиха от съда.

Toва се налага заради големия брой дела, които постъпват в съда, покрай предстоящите местни избори. По закон зам.-председателите на ВАС, които се занимават и с административна дейност, каквато е съдия Чернева, работят при намалена натовареност. Обикновено с по-малко дела са натоварени и членовете на Аналитичното звено, което подпомага дейността на ВАС, свързана със становища по законопроекти, конституционни дела и други аналитични дейности.

Пленумът на ВАС освен това гласува и избра за втори едногодишен мандат съдиите Захаринка Тодорова и Весела Павлова за членове на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Захаринка Тодорова е с над 35 години юридически стаж. Била е съдия в Окръжен съд Ловеч, Районен съд Ловеч, инспектор в Инспектората към ВСС и съдия във ВАС.

Весела Павлова е съдия с над 19 години юридически стаж, натрупан като експерт в Агенцията за приватизация, съдебен кандидат в СГС, съдебен помощник във ВАС, младши съдия в Окръжен съд Пловдив, съдия в Административен съд София - град и съдия във ВАС. 

Родители в Сливен, Ямбол и Карнобат спират децата си от училище от страх социалните да не им ги отнемат

Предишна новина

Александър Манолев отива на съд за злоупотреба с еврофондове

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.