Уволниха чиновник за шега с Бойко Борисов


Разлепеното листче в кабинета на служителя гласяло: "Не е тъпо да си възрастен и да вярваш в дядо Коледа. Тъпо е да си възрастен и да вярваш в Бойко Борисов"

Дисциплинарно уволнение заради шега с премиера. Служител на инспекцията по труда в Габрово е отстранен от работа, защото е сложил колаж с критичен надпис към премиера в оставка Бойко Борисов. Служителят е отстранен за уронване престижа на институцията, предаде NOVA.

Това е 57-годишният инженер Илиян Владов.

Разлепеното гласяло: "Не е тъпо да си възрастен и да вярваш в дядо Коледа. Тъпо е да си възрастен и да вярваш в Бойко Борисов".
Твърди, че намерил този надпис в интернет, разпечатал го и го закачил в кабинета си. Първо го обвинили в политическа агитация. А после - че уронва престижа на Инспекцията по труда.

"Въпросното нещо съм го приел от смешната страна. Все пак като български гражданин имам право на мнение. Свободно. Не като преди 1989 година", смята Владов.

Процедурата по уволneнието му продължила повече от месец. Сигналът срещу него бил подаден до централата на Главната инспекция по труда.

"Разберете ме. Не съм компетентна да казвам и да се произнасям. Уволнила го е Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". Дори мисля, че е анонимно", заяви Катя Колева, директор на "Инспекция по труда"-Габрово.

"Държавен служител може да се уволни без някаква конкретна причина, 21-и век не е като 17-и век да смятаме, че някой може да работи на едно място 50 години", коментира Николай Василев, бивш вицепремиер.

Самият той ще търси правата си в съда.

Със закон спират презастрояването в кварталите

Предишна новина

Делото срещу прокурор Димитър Захариев не тръгна заради свръхзаетата му адвокатка

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.