В Испания през лятото ще трябва да се пази дистанция дори и на плажа


В Испания - една от водещите туристически дестинации в света - през лятото ще трябва да се пази дистанция дори и на плажа, за да бъде избегнато разпространението на новия коронавирус, предупреди днес министърката на туризма Рейес Марото, цитирана от Франс прес.

"Много е важно здравните препоръки да останат в сила, ще се наложи да свикнем с това, което правим сега, миенето на ръцете, социалното дистанциране. Дори на плажовете", каза Марото в интервю за в. "Паис", попитана дали достъпът до плажовете през лятото ще бъде ограничен.

"Докато нямаме ваксина, нищо няма да бъде както преди. Събиранията на хора ще трябва да бъдат ограничени, за да бъде поддържана безопасна дистанция", заяви още испанската министърка на туризма.

Тя каза, че "въпросът за отварянето на границите ще бъде уреден в зависимост от развитието на здравната криза", като уточни, че засега няма конкретни дати. На туризма се пада дял от 12 процента от брутния вътрешен продукт на Испания.

Миналата година страната е била посетена от рекордните 84 милиона туристи, отбелязва Франс прес. С близо 17 000 починали от новия коронавирус, Испания е една от най-тежко засегнатите от пандемията държави.

САЩ могат да отменят някои от ограниченията заради Covid-19 в началото на май

Предишна новина

Прокуратурата погна ясновидката, лекувала COVID-19

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.