В Конгреса на САЩ забраняват местоименията "той" и "тя", думите "майка" и "баща"

В Конгреса на САЩ забраняват местоименията "той" и "тя", думите "майка" и "баща"
Нанси Пелоси, снимка:БГНЕС

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси се надява да направи новия Конгрес на САЩ „най-приобщаващия в историята“, пише The Washington Post, цитиран от Агенция "Фокус".

Той, тя, баща и майка - тези думи в 117-ия конгрес няма да се използват, ако бъде одобрен новият правилник на Камарата на представителите.

Комитетът по стандартите на Конгреса призовава за създаването на нов Специален комитет по икономическо неравенство и насърчаване на справедливостта. Специалната комисия "ще разгледа неравенствата въз основа на раса, цвят на кожата, етническа принадлежност, религия, пол, сексуална ориентация, полова идентичност, увреждания, възраст и национален произход", се казва в доклада в петък.

Също така се съобщава, че комисията „ще зачита всички видове пол и ще замени всички местоимения и думи, обозначаващи семейни връзки, с неутрални по пол в правилата на Камарата на представителите“.

Резолюцията на Камарата на представителите посочва кои конкретни термини и местоимения повече не трябва да се използват. Морският термин „моряци“ (seamen) ще бъде заменен с неутралния по пол seafateres, който не включва думата „мъже“ (men). Подобна е ситуацията и с думата „председател“ (chairman), в новата директива ще бъде заменена с "chairperson".

„Параграф 8 (в) (3) от правило XXIII трябва да премахне баща, майка, син, дъщеря, брат, сестра, чичо, леля, братовчед, братовчедка, племенник, племенница, съпруг, съпруга, тъст, тъща , свекърва, зет, снаха, втори баща, мащеха, доведен син, доведена дъщеря, полубрат, полусестра, внук и внучка "и ги замени с "родител, дете, sibling вместо брат и сестра, съпруг, родители на съпруга, дете на съпруга и т.н", се казва в резолюцията.

Промените в езика също промениха фразата „той/тя подава заявление за оставка“ и беше заменена с „оттегля се“. Изразът „той/тя се въздържа“ ще бъде заменен с „този член, делегат, постоянен представител се въздържа“

Председателят на камарата Нанси Пелоси и председателят на комисията по норми Джеймс Макгавърн заявиха, че този ход ще направи Камарата „най-приобщаващата в историята“.

Още по темата

Венецианската комисия определи фигурата на ГЕРБ за разследващ главния прокурор като "странна"

Предишна новина

Делото срещу бившия председател на ДАБЧ за търговия с българско гражданство тръгва

Следваща новина

Коментари

9 Коментара

 1. 9
  Младите гъзоблизци | нерегистриран
  2
  -1
  До коментар #8 от "Гост | нерегистриран":
  Така ще е, че и по-зле, в ерата на изкукуригалите 80+ годишни управници

  се учат от тях и ще става още по-лошо !

 2. 8
  Гост | нерегистриран
  6
  -1

  Така ще е, че и по-зле, в ерата на изкукуригалите 80+ годишни управници

 3. 7
  АП с въпрос към управляващите в РБ: | нерегистриран
  5
  -2

  Г-да управляващи,длъжни сте да изкажете мнение по излианията на тази американка,и то незабавно! Всички българи чакаме вашето мнение ! Проявете смелост,не зависимост !

 4. 6
  | нерегистриран
  19
  -2

  Гади ми се от евро'гейска и атлантическа идиотия.

 5. 5
  | нерегистриран
  12
  -1

  А как ще се казва на черен Негър ?

 6. 4
  | нерегистриран
  38
  -2

  All Mara fermented или всичката Мара втасала, че стигнала до полово неутрален правилник, може да се възкликне.Ако тази тенденция ни застигне, или напусне официалното общуване в рамките на администрацията, ще стане доста сложно за експресивно общуване ."Ти баща, ти майка", ще стане "ти си ми като двамата родители", "кажи, брат"- кажи, друго дете на родителите ми?.../ нецензурният възторг,учудване или гняв, чрез описание на деятелности в неприемлив сексуален контекст, адресирани към възходящи по права линия да го оставим настрана/. Но, примерно, в наследственото право, с редовете за наследяване, особено съребрените линии или четвъртия ред наследници, не ми се мисли какво ще пише в актовете и как ще се разбира.

 7. 3
  112 | нерегистриран
  17
  -1

  А "да любя възходящата ви от първа степен" какво замества?

 8. 2
  Д-Р Илия Илиев, психиатър | нерегистриран
  16
  -3

  Антиутопията продължава и през 2021-а
  08.01.2021
  Предстои отчаян опит налудното да победи завинаги чрез формиране на мнозинство от агресивна сбирщина от малцинства
  САЩ станаха страна на победилите абсурди, полето на правото прилича на минно поле
  Финансовият капитал и демократите прецакаха Тръмп. С решаващото съдействие на медии и мрежи, чрез небивали в историята на САЩ избирателни измами, цензура и манипулации. Каквато я имаше, фасадната демокрация се сгромоляса пред очите на целия свят. Заедно с нея и претенциите за законност и свобода на словото. Остана да се премете идеологическият боклук и да се поеме по илюзорния път към силово установяване на световна неолиберална диктатура.
  Изчерпани са ресурсите за прилагане на „мека сила“. САЩ стават отчаян и много зъл противник, вече не се харесват дори на повечето американци. Пълна липса на гъвкавост за приспособяване към нови условия, склерозирали елити, обезумели от троцкистка полуда активисти. Ослепели от хищническа страст за свърхпечалби банкери и корпорации. Джо Байдън на тях съответства – объркан, с видими проблеми в мозъчното кръвоснабдяване, насочен да плаши и наказва.
  Демократите още в началото на 2020 година заплашваха с употреба на крайни средства при избиране на Тръмп. Отидоха на много остри варианти за политическо насилие, включително към бунтове в редица градове, окупации, уличен терор, неподчинение на властите. Много голям процент от американците, включително и сред гласувалите за Байдън, считат изборите за фалшифицирани.
  Здравото ядро в Америка се убеди, че демокрацията в страната не е средство за прилагане на власт, а метод за налагане на тясногрупови интереси. В доскорошния си вид се е пречупила под тежестта на огромните капитали на незначителен процент техни притежатели. Силно обезпокоени от вероятен решителен отпор, за да го задушат, са готови на всякакви престъпления. За целта готвят Great Reset – „Голямото рестартиране“ -, чрез което да въведат света в „новата реалност“.
  В описан от прозорливи писатели антиутопичен свят, чиито очертания вече се виждат. В „Ние“ през 1920 г. Евгений Замятин пише за свиреп тоталитарен контрол през 32 век в общество, управлявано от безалтернативно „избран“ Благодетел. Имената щели да се изписват с букви и цифри. Наскоро Илон Мъск обяви, че иска да кръсти детето си X?A-12…
  През 1932 г. в „Прекрасният нов свят“ Олдъс Хъксли предсказва, че през 26 век всички ще бъдат щастливи чрез хипнопедия, евгеника и изкуствено възпроизводство. Като заплатят за пълното си безгрижие със загубата на разнообразието в културата и изкуствата, на силните чувства и топлите семейни връзки. В САЩ и някои страни в ЕС тази цена вече се плаща, щастието нещо се бави.
  През 1948 г. в „1984“ Джордж Оруел прави прогнози, повечето от които вече са факти. „Във времената на повсеместна лъжа да казваш истината – това е екстремизъм“. Днес цензурата шества. Учени, журналисти и просто честни американци са оплювани, уволнявани и преследвани за отказ да целуват обувки на нарушители на закона.
  „Който контролира миналото, контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото“. Ето, събарят се и поругават исторически паметници, драстично са променени видът и съдържанието на герои от приказки, фалшифицира се дори най-близката история на света.
  Барак Обама започна като нобелист за мир и завърши двата си мандата като единственият президент, по чието време САЩ непрекъснато са били в състояние на война. Ако се съди по обкръжението на Байдън и първите назначени лица в екипа му, предстои същото. Тръмп не води нито една война, но го сатанизират.
  Времето е безмилостен фактор, когато го пренебрегват чрез имитация на реформи, фатално препятства осъществяването на неизбежните промени. Това смятат да правят елитите зад политическата класа във Вашингтон след влизането на Байдън в Белия дом. Вярват, че пандемията може да бъде Прозореца на възможностите на Овертон и немислимо доскоро за общественото съзнание поведение да стане приемливо и нормативно закрепено.
  Много цели постигнаха с тази технология в условията на огромен информационен контрол, чрез холивудската машина за сънища наяве и подривните гнезда на Сорос. Крайно неприемливи само допреди 30-40 години заблуди, днес там са приети и дори узаконени. Дори противни на човешката природа „ценности“ с очевидно противодържавен, разлагащ обществото характер. Предстои отчаян опит налудното да победи завинаги чрез формиране на мнозинство от агресивна сбирщина от малцинства.
  Но условията вече са съвсем различни. Холивуд излинява, контролът видимо отслабва, съпротивата се засилва. Неолибералите с ужас проумяват, че предстои да загубят не само пари и капитали, но и институциите под свой контрол, осигуряващи престиж и огромна власт. Натиквани в ъгъла хищници с оголени зъби внушават решителност, че ще се бият до смърт.
  Тръмп беше симптом, Байдън с видими симптоми за нарушено мозъчно кръвообръщение е самата болест на западния глобален проект. Насочен да унищожава не само семейството, нацията, демократичния оптимистичен дух в предишната Америка, но и човещината. Държавата се превърна в страна на победилите абсурди, полето на правото прилича на минно поле.
  Днешната война е без фронтове, преди всичко информационна, кибернетична и когнитивна, за умовете на хората. В доларовата система политиците не са елит, а временни мениджъри. Предстои им повсеместна и скорошна смяна, също и в ЕС. За да се монтират още по-нефелни, но по-нахъсани да вредят на страните и народите си управници. Лишени от разумяването, че общочовешкото се постига само чрез опора в националното.
  Русия и Китай са вражески, защото САЩ не могат без враг. Шампионът по карате се страхува само от шампиона по стрелба. Болестно са пристрастени към ролята на полицай, прокурор и съдия в едно. Все по-трудно е да изобразяват други страни с по-лош образ от своя. На страните от НАТО предстои по-енергично да ръмжат срещу Русия, да гонят китайците, да не допуснат национализъм. Но става все по-скъпо и опасно.
  В ЕС пак искат да правят свърхчовек с нова идентичност. Насила да откажат европейците от тях си до почти пълна липса на воля за живот. Без обща идеология и водачи, без градивни лични цели дори. „Западът, някога земя на смели завоеватели и авантюристи, изглежда се превръща в страхливо малко нещо, забравило за великото си минало“, пише във „Фигаро“ Ерик Земур.
  Ваксинацията е отличен тест за доверието спрямо управляващите. Касае се за еднозначно необходимо и исторически доказано полезно мероприятие. Ако бъде посрещнато с масово недоверие или с откази сред около половината население, перспективите в информационната и за умовете на хората войни са слаби. Значи хората не желаят да се подчиняват, а властите не разполагат с нужните за диктатура инструменти и кадри.
  Остава кибернетичната форма. С цифровизацията в различните области на живота, на която в САЩ вече се набляга яко. Разбрали са, че и американците в мнозинството си ще се съпротивляват. Ще усилят докрай денационализацията в културата и дехуманизацията в образованието. В условия на продължаващи карантинни мерки и прочие забрани.
  Това чака и Европа – „новата реалност“ се задава като поредната ненормалност. Кошмарният сън не свършва с 2020-а, шантавото едва започва!

 9. 1
  RRR | нерегистриран
  12
  -2

  Света ли ще унищожават тези маразматици или що.....

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.