В мандата на кабинета "Борисов 3" ЕК ще спре мониторинга на съдебната реформа, убеден е Цветанов


Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви днес, че е убеден, че в четиригодишния управленски мандат на кабинета "Борисов 3" механизмът за сътрудничество и проверка ще отпадне и за България, и за Румъния. През последните десет години Европейската комисия наблюдава напредъка на страната ни в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност, а заради европредседателството следващият мониторингов доклад се очаква да излезе през ноември, а не в началото на 2018 г.

Коментарът на Цветанов бе в отговор на въпрос на журналисти за заключенията на еврокомисаря по правосъдие Вера Юрова, която на форум в София миналата седмица заяви, че когато се срещне с главния прокурор Сотир Цацаров, остава с впечатление, че "в България всичко е наред", но после вижда фактите и започва да се съмнява дали "всичко е толкова прекрасно".

Цветанов заяви, че е убеден, че механизмът ще отпадне в рамките на това управление, защото през последните няколко седмици от ЕК се чували подобни индикации заради политическата воля на правителството и парламентарната група на ГЕРБ.

"Всяка препоръка на ЕК е взета предвид и ние сме променяли законодателството и сме правили необходимите организационни мерки, за да изпълним ангажиментите си. Във всички управления на ГЕРБ сме били в диалог с ЕК", заяви Цветанов по отношение на ГЕРБ. Той даде да се разбере, че когато е била на власт, БСП е отклонявала страната ни от този устрем.

Троянските коне в съдебната система

Предишна новина

Шефката на съда "Антимафия" поема делото на Джон Терориста

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.