В обкръжението на Росен Ангелов е имало хора, на които е било известно, че е обявен за издирване, но не са сигнализирали


Събираме данни, че от неговото обкръжение е имало хора, на които е било известно, че е обявен за издирване като бъдещ затворник. Това каза гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция" в отговор на въпрос има ли развитие по случая с издирвания за шесторно убийство в Нови Искър Росен Ангелов. "Те въобще не са си направили труда да подадат, каквато и да е информация, че контактуват с лица, които са вече осъдени, с влязла в сила присъда", заяви той. "В медиите продължават да излизат неверни факти и обстоятелства. От това, което сме установили до този момент като цялостна последователност в извършването на престъплението, смятаме, че сме извършили необходимото", посочи гл. комисар Терзийски.

"Изключително възмутен съм, че се дава трибуна на човек, който е работил с него в автосервиза. Той знае, че това е човек с присъда, обявен за издирване, и вижда убита жена, прави логична връзка между нея и въпросния Росен, и не подава никаква информация към който и да е орган в тази държава", коментира той. "От момента на убийството до намирането на Росен получавахме сигнали от случайни граждани, които казват, че забелязват лице, което видимо отговаря на описанието. Няма нито един човек от блока в "Дружба", където е живял доста дълго време, от сервиза, от местата, където е присъствал, който да се обади да каже, че го познава този Росен", посочи директорът на ГД "Национална полиция".

"Трябва да се замислим, че за да свършим ние някаква работа, обществото трябва да ни съдейства", каза още той.

Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов обясни, че е назначена балистична експертиза на намерените гилзи до тялото на Росен Ангелов, за да се установи дали отговарят на тези на местопрестъплението в Нови Искър.

Бившият шеф на Районния съд Методи Лалов паркира като инвалид

Предишна новина

Бивш депутат е изпратен на съд за подкуп

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Изи | нерегистриран
  1
  0

  Така е. Народът ще ти върши на тебе работата. Идйот!!!

 2. 1
  льольо | нерегистриран
  1
  0

  "Трябва да се замислим, че за да свършим ние някаква работа, обществото трябва да ни съдейства", каза още той. - боклук, сигурно 90% от тези, които са ви съдействали в близките години е пострадал от съдействието си. Нито защитавате самоличността на свидетелите, нито тяхната физическа сигурност преди или след делото .. маса народ измря преди да свидетелства.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.