В Саудитска Арабия освободиха 23-ма от задържаните 200 за корупция


Саудитските власти са освободили 23 от общо около 200 влиятелни личности, задържани през ноември по обвинения в корупция, след като те са сключили споразумения с държавата, съобщи местният вестник "Оказ", цитиран от Ройтерс. В информацията не са посочени имената на пуснатите на свобода.

Това е първото освобождаване на толкова много хора, откакто кралски особи, бизнесмени и държавни служители бяха арестувани при акция, ръковедена от престолонаследника принц Мохамед. От началото на ноември заподозрените са държани в луксозния риядски хотел "Риц Карлтън", а скоро срещу тези, които отричат повдигнатите им обвинения, ще започнат дела.

Саудитските власти не гледат на сключените споразумения с освободените като на изнудване, а като на изпълнение на задължения, за да бъдат възстановени парите, които в продължение на няколко десетилетия са били отнемани по незаконен начин от Саудитска Арабия, най-големия производител на петрол в света, отбелязва БТА, позовавайки се на Ройтерс. В социалните мрежи беше качен видеозапис, на който Сауд Дауиш, бившият изпълнителен директор на компанията "Сауди телеком", който бе сред задържаните, казва, че с него са се държали добре, че кралския дворец е осигурявал денонощно добро хранене.

Папката за убийството на Георги Марков вече не е в британския национален архив

Предишна новина

ЕС трябва да накаже непослушните*

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.