Ваксинацията на служители и магистрати ще стартира най-рано в началото на март

Ваксинацията на служители и магистрати ще стартира най-рано в началото на март

Ваксинацията на служителите и магистратите в съдебната система ще започне най-рано в началото на март месец. Това стана ясно на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), по време на което кадровиците определиха срок за записване за ваксинация за желаещите до 24 февруари.

Така, на практика се оказва, че след подаването на имената, населените места и съответния орган, в който работи магистратът или служителят, пожелал да се ваксинира, РЗИ ще трябва те първа да разпределя хората по места или да сформира мобилни екипи, които да отидат в самия съд или прокуратура. До 24 февруари председателите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главният прокурор ще трябва да подадат до РЗИ готовите списъци на всички записали се за ваксинация съдии, прокурори, следователи и служителите в страната.

По време на заседанието на Пленума се проведе и един кратък, но любопитен дебат, относно това с коя ваксина би следвало да се ваксинират магистратите и служителите. Той бе повдигнат от Драгомир Кояджиков, който поиска в решението на ВСС изрично да се запише, че желаещите от системата могат да посочват и коя от ваксините предпочитат да им бъде поставена. „Аз не бих се ваксинирал с тази на „Астра Зенека“, заяви Кояджиков.

 „Споделям мнението на колегата Кояджиков. Доколкото чувам, Астра Зенека не е препоръчителна за такива като нас“, каза и Севдалин Мавров.

„Аз също гледах интервю скоро на главния държавен здравен инспектор г-н Ангел Кунчев, който заяви, че, ако някой иска да се ваксинира с някоя конкретна ваксина, която в момента не е налична, той си запазва правото да се ваксинира с нея. Доколкото знам най-много са ваксините на Астра Зенека, но се очаква и доставката на Пфайзер/Бионтех и Модерна. Но е удачно предложението на колегата Коядижков – магистратите и съдебните служители да посочат в отделна графа с коя ваксина искат да се ваксинират. Поемам ангажимент да проведа разговор със здравните власти дали ще имаме право на избор“, коментира и представляващият ВСС Боян Магдалинчев.

Още по темата

Приключи разследването на обира на 400 000 лева от инкасо автомобил в София

Предишна новина

Ценко Чоков спипан да краде ток

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Грузинеца | нерегистриран
    5
    -7

    Като фен на бг съдебната система одобрявам да ви набучат с приоритет ваксината. Дано после ,като си подобрите РНК-то почнете да спрете да ламптите за пари,, привилегии и бонуси, да си знаете мястото-че сте част от обслужващия сектор, а не господари на гражданите, и спрете да навиквате гражданите по зали и деловодства.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.