Валентин Златев: В петък получих призовка да се явя като свидетел


Шефът на Контролния съвет и бивш изпълнителен директор на "Лукойл България", Валентин Златев, е призован на разпит в прокуратурата като свидетел по досъдебно производство.

Това потвърди самият той по БТВ.

Златев е получил призовката вчера, но по думите му на нея не пише нищо. "В петък получих призовка да се явя на 22 юни в 10.30 ч. И аз ще се явя", каза Валентин Златев.

Наскоро името му беше намерено в списъка, който прокуратурата намери на гърба на снимка в жилището на Атанас Бобоков. Бобоков беше обвинен за злоупотреби с отпадъци заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Златев потвърди, че познава и двамата, но няма бизнес отношения с тях.

Преди седмица държавното обвинение разпространи до медиите фотокопие на списък с имена на известни личности у нас срещу които стоят големи суми в левове и долари. Той е бил иззет от дома на Бобоков, който призна, че лично го писал. "Като гледах първата пресконференцията, останах с впечатлението, че не се говори нищо за отпадъци, а се показва една снимка, която е взета от моя дом. Тези имена и тези суми, съм ги взел от една книга, която се казва "Най-богатите българи". Водил съм си бележки", обяви самият Атанас Бобоков пред съда по време на гледането на мярката му за неотклонение.

Тезата на прокуратурата за списъка обаче явно е друга. Ден по-късно зам.-шефът на спецобвинението Ангел Кънев заяви, че хвърчащият лист ще се използва, за да бъдат разпитани хората в него. "Ще извършим редица действия по разследване, свързани с разкриване на банкови тайни не само в страната, но най-вече в чужбина, за да изясним дали действително посочените суми са имали движение в страната и в чужбина", обяви той пред БНТ.

Бивш общински съветник от Созопол с разкрития по случая "Алепу"

Предишна новина

14 души са задържани за разпространение на наркотици в Старозагорско, Габрово и Велико Търново

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.