Валери Симеонов: България не е царство, а ние не сме като маймуните по палмите


"За съжаление в протеста има елементи, които са командвани от "Дубай". Божков лъже и преекспонира, но поне 1000 човека може да управлява. Не сме се вкопчили като маймуни в палмата за управлението, но има законен ред за формиране на парламент". Това заяви пред Нова НФСБ председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Ще има ли оставки в правителството

"Решението за трите поискани оставки на министри е взето прибързано", категоричен е Валери Симеонов."Поставихме остро въпроса защо трябва да научаваме от медиите за трите поискани оставки на министри. Явно това решение е взето предната вечер и то прибързано. Образно казано, ние върнахме часовника назад". Това заяви лидерът на НФСБ.

"Винаги колективният разум е по-добър от индивидуалния. Обсъдихме въпроса и решихме, че не трябва да се бърза", каза още той."Не трябва Борисов сам да взима решения", категоричен бе Симеонов и допълни: "Няколко пъти съм правил забележка, че в края на краищата България не е царство и решенията трябва да се вземат спрямо коалиционните споразумения".

Все пак Валери Симеонов заяви, че оставките не са отпаднали. "Отложихме решението за сряда. Ще седнем спокойно и ще обсъдим, може да има и други оставки", коментира той.

Слугинаж към Доган?

"Вчера си дадохме сметка, че в няколко случая работата на правителството се обвързва с едва ли не слугинаж към Доган. В тази връзка вчера взехме решение тотално да се промени схемата на студения резерв*", заяви Валери Симеонов."Студеният резерв в енергетиката са суми, които държавата плаща, за да може някоя енергийна мощност да поддържа своята готовност за включване при авариен случай", поясни още той.

"Има упреци, че ТЕЦ Варна на Ахмед Доган, получава пари от студения резерв. През 2018 г. тя действително получи студен резерв, който преди това беше определен за "ТЕЦ Марица Изток". Около 50-60 милиона за една година отидоха в ТЕЦ Варна. Това беше голяма грешка, не успях да стигна до причината за това. Явно оттам са тръгнали съмненията", коментира лидерът на НФСБ.

"Студеният резерв ще бъде намален около 10 пъти. По този начин ще бъдат намалени сумите, които отиват и към ТЕЦ Варна", заяви Симеонов.

Необходимо е да се уважава статусът на конституционно установените органи

Предишна новина

Весела Лечева: Минаха 13 години от опита за покушение, чакам справедливост

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  2
  -1

  А студеният резерв на Ковачки в Бобов дол. Дето веднъж му го поискаха и се оказа че го няма.
  Ама вие верно за малоумни взехте да ни имата.
  Вън бе китрак. Оставка

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.