Валери Симеонов дава на съд 4 медии


Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ще съди за клевета бТВ, Нова телевизия, БНТ и БНР. Вчера изтече 24-часовият ултиматум, който им даде в неделя - според него за това време те трябвало да му се извинят заради обвинението, че е заплашил в ефир водещия Виктор Николаев. Симеонов отрича да е заплашил журналиста и се оплака, че срещу него се води целенасочена кампания да бъде окепазен. Вицепремиерът е недоволен, че никоя медия не го е потърсила за мнение.
"Не съм давал ултиматум, а възможност на набедилите ме в неизвършено престъпление медии да избегнат съдебен процес, особено държавните БНТ и БНТ. Сега просто ще си потърся правата в съда. Както всеки човек може да види и чуе от записа, дори за миг не съм заплашил Виктор Николаев. Напротив, темата през цялото време бяха компроматните атаки на БСП и как те могат да спретнат на всеки човек един "гейт". С Виктор се чух по обяд след интервюто и се смяхме колко е абсурдно да се говори за заплахи", твърди Симеонов. Съпредседателят на патриотите добави, че не е убеден, че ще спечели делото срещу медиите, тъй като не вярвал в правосъдието ни.
Ръководството на БНР не вижда никаква причина да поднася извинения за това, че радиото изпълнява задълженията си на обществена медия, гласи позиция на националното радио, публикувана вчера следобед. "Ръководството изцяло подкрепя журналистите в медията и категорично отхвърля всякакви заплахи и опити за оказване на пряк или косвен натиск върху тях в изпълнение на професионалното им право и задължение да водят диалог, да задават въпроси и да очакват отговори в интерес на българското общество", гласи становището на медията.

Управляващите са погазили закона с програмата за "безплатно" саниране

Предишна новина

Съдебно дело прерасна в кървав бой

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.