ВАП излъчи трима обвинители за две места в прокурорската КАК

ВАП излъчи трима обвинители за две места в прокурорската КАК

Двете върховни прокуратури – Върховна касационна прокуратура (ВКП) и Върховна административна прокуратура (ВАП), както и Националната следствена служба (НСлС) направиха своите предложения за членове на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) между действащите магистрати.

По правило съставът на прокурорската КАК се състои от петима членове на ВСС, двама магистрати от ВАП, четирима от ВКП и двама от НСлС.

От ВАП са предложили трима прокурори, които да се борят за двете места в новия състав на Комисията, която трябва да бъде конституирана през октомври. Това са Таня Поповска, прокурор в АП-София, Елка Ваклинова, прокурор в СГП и Златка Клюнкова, прокурор в ОП-София.

Избраните от ВКП прокурори, които са предложени да влязат в КАК са: досегашният член Емилия Пенева, прокурор във ВКП, Явор Гебов, прокурор във ВКП, Володя Коматичев, прокурор във ВКП и Даниела Попова, прокурор в АСП.

От НСлС пък са предложили необходимият брой членове - двама следователи. Това са Александър Лазаров и Константин Тасков от НСлС.

Членовете на ВСС, които ще останат в състава на КАК и след октомври са: Даниела Машева, Огнян Дамянов, Светлана Бошнакова, Пламен Найденов, Пламена Цветанов.

Предстои през септемрви Прокурорската колегия да гласува относно предложените кандидати за членове на КАК от квотата на действащите магистрати.

Иван Гешев с благодарност към колегите си за подкрепата за номинацията му за главен прокурор

Предишна новина

Пламен Георгиев бе възстановен в Специализираната прокуратура

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.