Варненският свободен университет обяви прием в „Право“ само с матура

Варненският свободен университет обяви прием в „Право“ само с матура
Варненският свободен университет, снимка:ВСУ

Кандидатстването в специалност „Право“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ през учебната 2020 / 2021 г. ще е с оценките от държавния зрелостен изпит по Български език и литература и средния успех от дипломата за завършено средно образование, съобщиха от висшето учебно заведение.

Балът за класиране ще се образува от оценките от матурата по Български език и литература, умножен по 3 и средния успех от дипломата за завършено средно образование. За прием се зачитат и оценките от държавен изпит по Български език и литература от висшето образование. Обучението в специалност „Право“ във Варненския свободен университет е в редовна и задочна форма.

Промяната в условията за прием на студенти в специалност „Право“ е в съответствие с Постановление на Министерския съвет № 110/ 28.05.2020 г. (Обн., ДВ, бр. 50 от 02.06.2020 г.) за изменение на Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право“ и професионална квалификация „юрист“.

От променените условия за кандидатстване през тази година могат да се възползват и студентите в професионалните направления „Право“, „Защита на националната сигурност“ и „Психология“ на ВСУ „Черноризец Храбър“, които са прекъснали обучението си и са загубили студентските си права през последните 10 години. Те също могат да възстановят правата  си като кандидатстват с оценките от матурата по БЕЛ и средния успех от дипломата за средно образование.

Юридическият факултет създаде и специални условия за прекъсналите обучението си през последните три години в професионалните направления „Право“, „Защита на националната сигурност“ и „Психология“. Те имат възможност да се включат в безплатни онлайн опреснителни курсове по дисциплините, по които не са положили изпити. След лекционните курсове ще бъдат допуснати до извънредна онлайн сесия и ще могат да продължат обучението си. Студентите ще бъдат освободени от такса за възстановяване на студентските права.

Кандидатстването в университета е изцяло онлайн – 24 часа, 7 дни в седмицата.

Още по темата

Иван Гешев: Българската прокуратура ще подкрепи Лаура Кьовеши и Европейската прокуратура

Предишна новина

След публикация на „Правен свят“: ВКС обяви взетото преди година и половина тълкувателно решение за сроковете на проверките на КПКОНПИ

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  Каунов | нерегистриран
  3
  0

  Варненският "свободен университет" е крупен интелектуален и мисловен център от ранга на Йейл и Харвард

 2. 2
  Адвокат | нерегистриран
  2
  -1

  Производство на Йористи бе трябва да се прекъсва!

 3. 1
  Цанев | нерегистриран
  9
  0

  Тази година ще приемат онлайн с оценки от матура, догодина- само онлайн- както се поръчва пица за в същи, по-догодина-онлайн само с посочване на трите имена и ЕГН, след четири години- само с внасяне на такса, докато окончателно отпаднат три четвърти от юридическите факултети, даже и повече. През това време повечето преподаватели, извървели своя естествен академичен път, ще са се пенсионирали, нови няма да има, защото няма желаещи и ще се взимат отвън. Така юридическото образование постепенно ще се загуби, дано съм лош пророк, но дотам водят недалновидната държавна политика в тази област, мизерното заплащане, лошите условия, липса на признание, конкуренцията на западните университети, уравнивиловката, липсата на стимули, превръщането на правото от наука в занаят и много други причини.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.