ВАС с мерки за преодоляване на забавянията по дела за уволнения на държавни служители, полицаи и военни


Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков разпореди мерки за преодоляване на забавянето по дела за прекратяване на служебни правоотношения или уволнения на държавни служители, полицаи и военни, съобщиха от институцията.

До 30 юни т.г. ВАС ще разгледа и приключи общо 163 забавени дела чрез пренасрочването им в извънредни заседания или като допълнителни дела в редовни заседания.

"Мярката се предприема с цел да се преодолее забавянето, тъй като делата, образувани миналата година, първоначално са били насрочени за разглеждане с най-далечна дата средата на 2019 година", заявил е председателят на ВАС Георги Чолаков.

ВАС въвежда и мерки за насрочване в разумни срокове и преодоляване на забавянето на дела по Закона за убежището и бежанците. 146 дела за получаване на статут, заведени от бежанци до края на 2017 г., ще бъдат преразпределени за разглеждане при допълнителна натовареност на съдиите от ВАС. Срокът е до 30 юни т.г. В тези срокове ще бъдат разглеждани и дела за отчуждавания на имоти и части от имоти по Закона за държавната собственост. Жалбите касаят изграждането на магистрали и пътища.

Народното събрание прие поправки в ГПК

Предишна новина

МВР издирва 54 лица, укриващи се в България

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.