ВАС ще решава за изборите в Казанлък

ВАС ще решава за изборите в Казанлък
Казанлък

Близо половин година след провеждането на частични избори за общински съветници в Казанлък съдебните битки около техния изход продължават. Върховният административен съд (ВАС) образува дело, което ще бъде разгледано на 13 януари 2009 г. по жалба на Коалиция "СДС-Новото време-ССД. Трите партии оспорват решението на Административния съд в Стара Загора от октомври 2008-а, с което той утвърди обявените от избирателната комисия в града на розите резултати от местния вот.
Жалващите се твърдят, че до участие в изборите е била допусната несъществуваща към онзи момент политическа партия - "Движение "Напред" - ВМРО, БНД, ЗНС, Лидер".
Както е известно формация с подобно наименование бе регистрирана едва в края на тази година, а жителите на община Казанлък гласуваха през юни.
От Коалиция "СДС-Новото време-ССД" твърдят още, че утвърденият от общинската избирателна комисия образец на бюлетина не отговаря на изискванията на Закона за местните избори, тъй като в него липсвало пълното наименование на Предизборна коалиция "Експерти за Казанлък" . Тя включва "Обединен блок на труда" и ПП "ЗС Александър Стамболийски", но техните имена липсвали.
Според Коалиция "СДС-Новото време-ССД", изборите са недействителни и поради упражнено неправомерно въздействие върху част от избирателите чрез обещаване на възнаграждение срещу гласуване за определен кандидат – тоест купуване на гласове.

 


 

 


Фактическото съжителство води до конфликт на интереси

Предишна новина

Христо Тотев съди Комисията за досиетата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.