Васил Божков публикува SMS-и с Vladi Goranov


Бизнесменът Васил Божков пусна в социалните мрежи скрийншоти от есемеси с потребител на име Vladi Goranov, като твърди, че именно с тях доказва, че е поддържал контакти с финансовия министър по линия на хазарта, а не с Държавната комисия по хазарта (ДКХ).

Божков, който има 11 обвинения и е в ОАЕ, обяви по-рано, че ще подаде сигнал до различни институции.

Хаартният бос, който се укрива от българското правосъдие, вчера обяви, че ще даде доказателства и уличаващи данни за финансовия министър Владислав Горанов.

На специално пусната страница във Фейсбук Божков качи снощи интервюто си в БТВ от миналия петък, а тази сутрин бяха публикувани два SMS чата, за които се твърди, че са между Божков и лице, записано като Vladi Goranov.

Номерата на телефоните, през които е водена комуникацията не са показани и няма как да се знае дали това наистина е разговор между двамата. Самите чатове, ако са истински, пък показват, че двамата са говорили за хазартната дейност на Божков.

В съобщението си във Фейсбук Божков уточнява, че "Сашо" е Александър Георгиев, председател на Комисията по хазарта.

Другото име, което се споменава, е на Мария Филипова, която по онова време оглавява комисията по хазарта.

Към краткия текст, който е постнал Божков, има прикачени две снимки от разменени съобщения с министър Горанов.

Преди тях той пояснява, че с тях потвържадава, че не с ДКХ е контактувал, а със самия министър: "Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ".

Припомняме ви, че в интервю за БТВ миналата седмица Божков хвърли бомба, като  обяви, че многократно се е срещал с финансовия министър и само с него е контактувал на тема хазарт. Той дори намекна, че е бил рекетиран. В отговор на това на нарочна пресконференция Горанов подчерта, че ролята му е била единствено да назначава ръководителя на комисията, но не и да регулира или надзирава дейността й. "Най-често разговорите между Божков и мен са били на тема рекламата в хазарта и на изравняването режимите на облагане на онлайн и наземния хазарт", уточни тогава Горанов. 

Божков е публикувал общо 13 реплики.

На 24 февруари 2018 г. Горанов му пише: "Като се върнеш от ските правим веднага срещата".

На 29 май отново го кани с "17 те очаквам, ако е добре за теб".

 

 

 

През март Божков търси министъра, защото "няма връзка с девойката".

В съобщението до медиите бизнесменът уточнява, че говори за Мария Филипова - председател на ДКХ от февруари 2018 г., а понастоящем зам.-председател на Комисията за финансов надзор.

Любопитно е, че бизнесменът и министърът на финансите поддържат кореспонденция броени дни преди Божков да получи обвинения от прокуратурата.

"Комисията ни саботира. Ти ли си казал или шефа ѝ го прави на своя глава", пита Божков на 15 януари, на което министърът отговаря: "Комисията е спряла да прави каквото и да било до като не приключи имспекцията" (бел. ред. правописът е запазен).

Двамата очевидно разговарят за започналите проверки, които установиха, че Васил Божков е спестявал такси към държавата от хазарта.

"Това не пречи на рутинната работа и няма общо с проверките. Нали го говорихме", обяснява бизнесменът.

"Ще говоря със Сашо да не смесва нещата", отговаря Горанов, визирайки доскорошния шеф на комисията по хазарта Александър Георгиев.

Разговорите не са подбрани случайно.

Мария Филипова е сред най-приближените хора на Владислав Горанов. Тя стана председател на ДКХ през февруари 2018 г., като професионалната й биография преди това включва лице по регистрацията и младши юристконсулт в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, старши експерт в Министерството на правосъдието, главен експерт в Министерството на финансите и старши юрисконсулт в Българската банка за развитие.

От ДКХ Филипова се изстреля в Комисията по финансов контрол.

В момента 33-годишната дама е зам.шеф на КФН, с ресор "Надзор на инвестиционната дейност". 

Мария Филипова беше единствената, която не бе арестувана и на която не бе повдигнато обвинение от прокуратурата.

Когато атакува ДКХ, прокуратурата проверяваше работата ѝ в периода 2014-2019 г. Тогава трима души са били председатели - Огнемир Митев, Мария Филипова, Александър Георгиев.

Митев и Георгиев бяха арестувани и им бяха повдигнати обвинения за длъжностни престъпления.

Ето какво съдържат есемесите, пуснати от Божков тази сутрин. Бизнесменът обяви, че тези "доказателства" са включени в негов сигнал до български и международни институции.

Хлорохин е дрога за тестовете на КАТ

Предишна новина

Трудово възнаграждение при непълно работно време

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    машала | нерегистриран
    1
    0

    Девойката Филипова голем потенциал.Аферим -на 33 години ква кариера само.Не яла не спала,като маска и ръкавица дето е сложиш навсякаде залепва.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.