Васил Божков: Това е пропаганда, не мога да си обясня защо държавата ме нападна


Това са твърдения, които нито са доказани. Това е пропаганда. Това заяви пред Нова телевизия бизнесменът Васил Божков във връзка с обвиненията срещу него.

Божков не уточни къде се намира в момента.

"Самолетът не е на "Нове холдинг" и кой ви каза, че аз съм пътувал в този самолет. На разположение съм. Къде съм не е най-важното", обясни той и отрече информацията да се намира в Дубай.

"Не мисля, че трябва мълча при тази злостна атака срещу мене. Не съм заплашвал с убийство и не съм предлагал пари на никого", обясни Божков.

Той допълни, че не може да си обясни какво се е случило и защо изведнъж държавата го е нападнала. това било заради обвинението на някои хора, които определи като "психично болни".

"Ако ме задържат в чужбина, местният съд решава дали да ме върне или не. не му прави чест на г-н Гешев да ме сравнява с някакви криминални типове", каза още Божков.

Той коментира и конфискуването на картините му. Според него това било ограбване. Никой не знаел как да ги съхранява.

Малко по-късно в ефир бившият му партньор Цветомир Найденов заяви, че заедно с брат си е бил заплашван с ликвидиране. Дори имало запис. Найденов каза, че е осигурил охраната си, защото има такава възможност. Ако е нямал, щял да поиска такава.

"Не познавам никой от властите, но искам да ги поздравя за куража", каза Найденов. Той уточни, че разпитите са започнали преди около десет дни. От изказването му стана ясно още, че оборотите на Божков били замазани. От 2015 година няма нито един съществен отчет.

"Защо си крие оборотите и колко данък е платил", попита Найденов. Според него Божков можел да поръча достатъчно криминални дейности срещу хора, защото имал много пари.

"Аз съм достатъчно време в хазартния сектор. Няма защо да се настанявам на неговото място", добави Найденов в отговор на въпроса дали не става дума за преразпределение на пазара.

Уволниха банкова служителка, фалшифицирала платежни за онкоболно момче

Предишна новина

Без запечатване за бакшиши в касата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.