Вдовицата на Коби Брайънт подаде иск срещу собственика на хеликоптера


Вдовицата на Коби Брайънт - Ванеса, е подала иск срещу компанията, собственик на хеликоптера, в който загина баскетболната легенда, неговата 13-годишна дъщеря Джиана и още седем души. Трагичният инцидент се случи при много тежки условия за летене край градчето Калабасас в Калифорния на 26 януари.

В иска е отбелязано, че пилотът Ара Зобаян е пренебрегнал неблагоприятните условия за летене, които са принудили дори полицията на Лос Анджелис да приземи за деня своите два хеликоптера. Компанията Айланд Експрес Хеликоптерс и пилотът са "били длъжни да използват нужната предпазливост, което всеки изряден пилот би използвал при подобни условия".

В иска също така се допълва, че Зобаян не е направил оценка на условията, преди да вдигне хеликоптера във въздуха, нито е отменил полета, щом веднъж е видял гъстата мъгла горе. Компанията от своя страна е оторизирала полета, въпреки че е била наясно с опасните условия за летене. След инцидента Айланд Експрес Хеликоптерс спря да извършва полети.

Вчера в "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис се състоя възпоменална церемония в памет на Коби и Джиана, озаглавена "Празник на живота". Множество звезди от света на спорта и шоубизнеса присъстваха на емоционалното сбогуване с един от най-великите баскетболисти в историята на НБА, а легендата Майкъл Джордан се разплака, докато говореше за своя близък приятел. Певицата Алиша Кийс също плувна в сълзи, след като изпълни "Лунната соната" на Бетовен.

Утежняването на наказанията за непълнолетни убийци е прибързано

Предишна новина

Държавата плаща на работодатели да наемат безработни

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.