Великобритания с нов законопроект за контрол на дроновете

Великобритания с нов законопроект за контрол на дроновете
снимка: БНТ

Британското правителство представи нов законопроект във връзка с използването на дронове. Мярката е резултат от инцидентите на "Хийтроу" и "Гетуик", които прекъснаха работата на летищата и засегнаха хиляди пътници.
 
Новото законодателство ще предостави допълните сили на полицейските служби. Английските органи на реда ще могат да извършват обиски и конфискация на дронове, включително и изземане на информацията, записана на устройството.
 
Министерството на вътрешните работи на Великобритания започна да изпробва техника за неутрализиране, която ще може да засича малките летателни устройства от далечни разстояния.
 
Освен това забранената за полети на дронове зона около летищата в Обединеното кралство ще бъде разширена до радиус от пет километра. В момента ограничението е до един километър край съответното летище.
 
От ноември тази година, пилотите на дронове ще бъдат задължени да се регистрират предварително и да предоставят разрешително при проверка от органите на реда. Сегашното наказание за пилотиране на дрон в забранения периметър край британски летища е от 2500 лири до пет години затвор, съобщава БНТ.
 

Лозан Панов си хортува два часа с човека на Цветан Василев в сградата на ВКС

Предишна новина

Районният съд в Пловдив остави в ареста ромите, пребили военнослужещ в село Войводино

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.