Викат Борисов на разпит в Специализираната прокуратура заради Бобоков

Викат Борисов на разпит в Специализираната прокуратура заради Бобоков
Премиерът Бойко Борисов, снимка:БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е призован на разпит във вторник (7 юли) в Спецпрокуратурата заради твърдения в медиите на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, че е кореспондирал с него, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

„Специализирана прокуратура продължава действията по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ. С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването“, посочват от прокуратурата.

Освен премиера, още двама души от ГЕРБ в Русе ще дават показания за връзките си с бизнесмена Бобоков – Пламен Нунев (депутат и областен координатор в дунавския град) и Росен Даскалов (бивш общински ръководител на структурата на партията, подал оставка през 2019 г.).

Още по темата

Върховният съд на САЩ проправи път на държавното финансиране на църковните училища

Предишна новина

Правосъдният министър обсъжда с колеги от ЕС работата на съдебната власт в пандемия

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Честно | нерегистриран
  5
  0

  По- интересно ми е Гешев как се обръща към Борисов

 2. 1
  възмутен | нерегистриран
  13
  0

  Задължитено да му са зададе въпрос:С какво Борисов е успял да формира убеждение в Бобоков,че да се обръща към него с "бос"?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.