Включиха адвокатите в Националния ваксинационен план срещу COVID-19

Включиха адвокатите в Националния ваксинационен план срещу COVID-19

Адвокатите да бъда включени във фаза ІІІ на Националния ваксинационен план срещу COVID-19.

Такова решение е взел Националният ваксинационен щаб на свое редовно съвещание. За решението Висшият адвокатски съвет (ВАдвС) е уведомен с писмо от понеделник.

От адвокатурата припомнят, че още на 17 декември 2020 г. Висшият адвокатски съвет изпрати писмо до министър-председателя Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, с което поиска адвокатите да бъдат включени в плана за имунизация. Искането беше съпроводено с изразяване на готовност да се подпомогне Министерството на здравеопазването, Националният ваксинационен щаб и съответните отговорни за изпълнение на ваксинационния план институции, със събиране и предоставяне на информация - база данни за адвокати и членовете на техните семейства, които желаят да се ваксинират.

В писмото на Висшия адвокатски съвет се казва още: "С оглед обстоятелството, че към 2020 г. вписаните и действащи адвокати са близо 14 000 души, информацията може: 1. Да бъде систематизирана на териториален принцип: 27 окръжни района, или 108 градски района (на принципа действащ районен съд) или 5 индикативни района по териториалното разделение на националния план и предоставена на посочена от Вас институция/служба; 2. Чрез Адвокатските съвети по места - 27 окръжни района, да се подпомогне работата на евентуални мобилни екипи, с цел координацията на датите и местата за поставяне на ваксината".

Включването във фаза ІІІ от Националния ваксинационен план срещу COVID-19 осигурява приоритетно обхващане с наличните ваксини без избор на вида и производителя на ваксината, се казва още в писмото от Националния ваксинационен щаб.

Освен до Висшия адвокатски съвет, то е изпратено и до всички РЗИ в страната.

Още по темата

Шпионският скандал се разраства: Нови двама руски дипломати са уличени в нерегламентирана разузнавателна дейност

Предишна новина

14 години затвор получи баща, блудствал и изнасилвал малолетната си дъщеря

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.