ВКП взе под специален надзор делата за убийствата на Андреа в Галиче и Тоско Бозаджийски в Солун

ВКП взе под специален надзор делата за убийствата на Андреа в Галиче и Тоско Бозаджийски в Солун
Иван Гешев, главен прокурор

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Върховната касационна прокуратура взе под специален надзор делото за извършеното на 11 януари убийство на 18-годишната Андреа в село Галиче, съобщиха от държавното обвинение.

На 20 януари се проведе среща между премиера Бойко Борисов, главният прокурор Иван Гешев и бащата на жертвата Асен Руменов, на която главният прокурор пое ангажимент и впоследствие издаде заповед на административните ръководители на прокуратурите да извършат проверка на разследванията по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем, какъвто е случаят с обвиняемия за убийството.

Убийството на 18-годишната Андреа беше извършено по особено жесток начин, а задържан за престъплението е 17-годишен младеж.

Освен това със заповед на главния прокурор Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор и делото за убития на 5 януари в гр. Солун български гражданин Тоско Бозаджийски. Досъдебното производство е образувано на 21 януари с постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура по повод изпратени материали от клуб "Ботев – Пловдив", за това, че на територията на Република Гърция в гр. Солун умишлено е умъртвено лице с българско гражданство. С постановление на главния прокурор разследването по досъдебното производство е възложено на Национална следствена служба.

Припомняме, че Тоско Бозаджийски и други български граждани бяха нападнати от група с маски на лицата, въоръжена с различни предмети на 5 януари в Солун. В резултат на нападението 28-годишният мъж е паднал на улицата, където е бил прегазен от преминаващ автомобил. Прокурор в Солун повдигна обвинения на двама души, арестувани за убийството. На среща в Министерски съвет от 20 януари с министър-председателя Бойко Борисов и бащата на убитото лице, главният прокурор Иван Гешев пое ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да прецени налице ли са данни за образуване на досъдебно производство на територията на Република България.

Още по темата

Съдия поряза Гебрев, потвърди че "Дунарит" не е негов

Предишна новина

Увеличението на заплатите в съдебната система се отлага

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    RRR | нерегистриран
    4
    -2

    ОП ще си свършат работата и без навлеците от горните етажи.Само досаждат с тъпи въпроси и глупави идеи.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.