ВКС търси още двама магистрати за съдийската КАК

ВКС търси още двама магистрати за съдийската КАК

Върховният касационен съд (ВКС) откри поредна процедура за попълване на липсващите двама членове на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) от магистратската квота, съобщиха от пресслужбата на съда.

На 2 октомври Съдийската колегия конституира, а на 11 октомври учреди, новия състав на КАК. Оказа се, че в състава на Комисията липсват общо четирима членове  - по един съдия, специалист по гражданска и по търговска материя, избрани от ВКС, както и двама съдебни кадровици, поради отказа на Даниела Марчева и Драгомир Кояджиков да останат в състава й. Двамата се оттеглиха като членове на КАК с мотив, че не могат да бъдат полезни в Комисия, която по дефолт не работи.

Във връзка с празните места за членове на съдийската КАК, председателят на ВКС е изпратил до ръководителите на апелативните и окръжните съдилища информация за стартирането на нова процедура за избор на Комисията.

До 9 ноември 2018 г., включително желаещите могат да подават заявления за участие в процедурата по електронен път (на ел. поща: m_ivancheva@vks.bg) или по факс (02/9883985). 

Още по темата

Правосъдният министър призна за напрежение сред съдебните служители

Предишна новина

Сумата за облекло се явява съществена социална придобивка за служителите в съдебната система

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.