Властите издирват 25 пласьори на дрога

Властите издирват 25 пласьори на дрога
Ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров на фона на плаката, който показа мрежата от пласьори на дрога преди две години, колаж: Канал 3

Трима души са ръководили една от най-големите разбити досега групи за разпространение на наркотици у нас. 25-ма от общо 32-ма обвинени са обявени за издирване. За някои от тях е издадена и европейска заповед за арест. Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров, който оповести подробности по разследването. Акцията срещу групата се проведе в средата на миналата седмица, като в нея участваха служители на ГДБОП.
 
Прокурорът заяви още, че в бандата попадат мъже, чиито снимки бяха разпространени на листовки преди две години в София като хора, които продават наркотици.
 
"Трима са ръководителите на неутрализираната миналата седмица престъпна група за наркотици", обясни и наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев. Той отказа да цитира имената им, но наблегна на направленията, в които е работела групата: "Едното направление е продажба на наркотични вещества на едро, търговия с 50 и повече килограма високорискови вещества - хероин, кокаин, коноп, екстази, почти цялата палитра. Второто направление е дилърска мрежа, изградена от самите тях. Третото е, че в нощните заведения и по партитата основно те са предлагали наркотични вещества".
 
Обвинителят не коментира дали задържаните имат връзка с по-големи имена от наркобизнеса и подчерта, че групировката е работила на територията на цялата страна.
 
Относно начина на набиране на кадри за групата той каза, че някои са се включвали доброволно, а други са били принуждавани със сила. "Упражнявано е насилие. Имало е нанасяне на телесни повреди и заплахи", обясни Тренчев. Според него групата е действала 4-5 години, а властите са работили по нейното неутрализиране от 2 години и половина.
 
БАБХ вече са проверява от Специализираната прокуратура
 
Работи се активно по разпоредената от главния прокурор проверка на Българската агенция за безопасност на храните, която е във връзка с разследване за умъртвяването на животни, болни от Африканска чума по свинете, каза още ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров на брифинга.
 
„Изискани са документи, възложено е да се направи проверка на посочените договори от главния прокурор“, добави още Петров и уточни, че в проверките участва и Агенцията за държавно-финансова инспекция.

Стажът - фарс или пародия?

Предишна новина

Ново правило за американска виза ще следи кандидата за финансова "независимост"

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  До 5 | нерегистриран
  6
  -5

  Да, трябва много да разбираш от работа по "реализации", за да изпуснеш 25 от 32-ма. Не ми се мисли, ако не разбираха от такава работа реализаторите какво щеше да стане. Да изпуснеш и лидерите също е необходим професионализъм

 2. 5
  До 2, 3 и 4 | нерегистриран
  7
  -9

  Горкичките! Толкова ви личи, че не сте магистрати и никога не сте работили истински дела. Нито пък имате поглед върху оперативната работа преди реализацията по което и да било дело от подобен тип (срещу ОПГ)!

  Лесно е да се троли, трудното е да се работи!!!

 3. 4
  Властите | нерегистриран
  8
  -6

  Властите и Кандидатът да обяснят как като от две години и половина "работят" по групата, накрая 25 от общо 32-ма се изпаряват. И как при тези грандиозни успехи срещу организираната престъпност посред бял ден в София мутри вилнеят необезпокоявано в заведение, пълно с хора. Нали мутрите на прехода бяха прибрани, както се похвали преди ден - два Кандидатът?

 4. 3
  ха ха ха | нерегистриран
  7
  -7
  До коментар #2 от "Дс | нерегистриран":
  Интересно как са ги работели , като двайсет и кусор ги няма

  Ами точно както трябва са ги работили - и 25 -мата са своевременно уведомени и са се покрили. Останала е цацата- цаца, ама риба, както се казваше в един филм.

 5. 2
  Дс | нерегистриран
  7
  -7

  Интересно как са ги работели , като двайсет и кусор ги няма

 6. 1
  | нерегистриран
  11
  -1

  От сърце пожелавам бързо залавяне, бърз и безмилостен процес (бърз във всичките му фази) и големи, тежки присъди!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.