Властите издирват и брата на фалшифициращия документи адвокат на Миню Стайков

Властите издирват и брата на фалшифициращия документи адвокат на Миню Стайков
За тази ограда властите откриха нелегална цигарена фабрика, снимка: в-к "24 часа"

Алекси Атанасов Трифонов, който е брат на адвокат Красимир Трифонов, е издирван и в момента за нелегалното производство на цигари в Карнобат, съобщават разследващи. Старата мандра в града, която е собственост на сина на кмета Георги Димитров, бе един от 5-те завода за фалшиви цигари, разбити от МВР преди година.

От 5 септември в ареста е собственикът на "СИС индъстрийс" ООД Миню Стайков. Специализираната прокуратура го привлече под наказателна отговорност за участие в престъпна група за производство и продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Името на издирвания Алекси Трифонов, който се води пазач в разбитата фабрика в Карнобат, изплува, след като в петък "Правен свят" освети опит на брат му да фалшифицира документи. Адвокат Красимир Атанасов Трифонов е опитал да попречи на второто разследване, което Специализираната прокуратура води срещу Миню Стайков. Срещу юриста, който е и общински съветник в Карнобат, са били събрани доказателства, че умишлено е антидатирал документи, за да представи като своя кантора офис на фирма на Миню Стайков в Карнобат, където при обиските са намерени важни доказателства.

Обявеният за издирване брат Алекси Трифонов е смятан от разследващите за едно от основните действащи лица в организираната престъпна група, която се е занимавала с незаконно производство и разпространение на цигари, съобщава в-к "24 часа".

Братът адвокат до 2013 г. е собственик и управител на две еднолични дружества - "Консулт Табако 2011" и "Консулт Табако 2012". Имената на фирмите подсказват, че юристът най-вероятно се е занимавал с тютюневи изделия. Днес Красимир Трифонов е съдружник и с майката на бизнесмена Стайков - Станка Стайкова, в дружеството "Нет Акуизишън" АД, което е най-големият съдружник в "СИС Индъстрийс" ООД, създадена от Миню Стайков.

Разследващите установяват два интересни факта около хората, с които арестуваният бизнесмен е изградил своята структура.

Първият факт е, че съществува нещо като "сицилианска" връзка - роднини на подчинени на Миню Стайков участват в мрежи от фирми. Вторият факт е, че голяма част от близките му сътрудници участват като общински съветници в местната власт в различни общини.

Проверка в Карнобат, например, е установила, че от 21 общински съветници половината са роднини или служители на Стайков. Адвокат Красимир Трифонов е общински съветник на ВМРО. Друг адвокат на арестувания бизнесмен - Станислав Коев, също е общински съветник, но в Казанлък. Той наскоро бе засечен да ловува със съдии от Върховния административен съд в частното ловно стопанство на Миню Стайков - "Кабата".

Още по темата

Съдебната независимост не е щит, който да пази съдиите

Предишна новина

Рискът от корупция ще бъде степенуван до три

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.