Властите в Мадрид искат помощ от армията за борба с коронавируса


Ръководителката на регионалното правителство на Мадрид Исабел Диас Аюсо поиска днес помощ от армията за борба със засиленото разпространение на коронавируса в испанската столица и около нея, предаде Ройтерс.

Местните власти в Мадрид разпоредиха частична карантина в някои по-бедни райони, което предизвика протести през уикенда.

"Имаме нужда от помощ от армията за дезинфекция и за да подсилим местната полиция и правоприлагане", каза Диас Аюсо на медиен брифинг, след като се срещна с испанския министър-председател Педро Санчес в опит да намали разпространението на вируса в най-тежко засегнатата от заразата област на Испания.

Тя също така поиска в Мадрид отново да бъдат изградени импровизирани болници.

Преди около три месеца тя бяха премахнати, когато Испания излезе от строгата карантина след намаляване на заразяванията.

В разгара на първата вълна на епидемията през март-април в Испания бяха разположени хиляди войници, за да помагат в усилията за борба с вируса.

Хакери изнудват българи с порно

Предишна новина

Главният прокурор със специален музикален поздрав за Деня на независимостта

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    LSSAH | нерегистриран
    0
    -1

    Някой може ли да ми разтълкува думите на Гешев? Нещо не мога да ги разбера. Какво точно е разбира под национална държава и дали през 1908 сме приетия ЕС?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.