Внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София

Внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София
Веселин Георгиев, снимка:БГНЕС

Образуваха дело за блокадата на пътя Стара Загора - Хасково

Административният съд в Стара Загора разпореди проверка кой и защо блокира пътя за Хасково и кой е издал заповед да се преустанови движението в отсечката.

Делото е образувано по искане на Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията - Варна. Проверката е приключила, предстои произнасянето на съда, съобщи БНТ.

Движението на пътя беше преустановено на 31 юли при опит на протестиращи от Стара Загора да се придвижат до автомагистрала "Тракия", за да я блокират.

Намерението им беше осуетено от полицейска блокада, а протестиращите вече осми ден са на пътя и към момента продължават да настояват да потеглят в автошествие до "детелината" на магистралата. Между тях и полицията текат усилени преговори за освобождаване на пътя.

Недоволни граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София. „Решихме да подадем жалба до прокуратурата и МВР за издевателствата, които се правят върху софиянци, ходят ни по главите вече не знам колко време, трябва нещо да се вземе да се направи. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили ония хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми“, каза пред БГНЕС Веселин Георгиев при влизането си в Съдебната палата.

„С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата „Орлов мост“, пред Софийския университет и на бул. „Цар Освободител“, забулени под формата на мирен протест. Търсим вашето съдействие за прекратяване на тези хулигански действия“, пише в жалбата.

Колкото до формите на хулиганство, Георгиев посочи публикации в медиите, каза че той лично не е ходил лично при протестиращите. „По снимки от медиите правят си софри, алкохол, скари, използват дворовете на живущите там по нужда, смърди всичко и самото блокиране, нарушават правата на всичките. Не знам колко са няколко десетки, и стотици да са, не могат да ходят по главите на 2 милиона софиянци“, посочи той.

„Ние също сме граждани на тази страна и имаме права. Искаме да ползваме правото си на свободно предвижване, правото си на работа и правото на поне малко почивка и спокойствие след и без това натовареното ни ежедневие“, се казва още в жалбата.

Внасят и подписка, и както обясни Георгиев, като доказателство няколко снимки. Подписите са над 100 и ги събрали два дни по два часа на пилоните на НДК. „Не сме търсили масовост, по-скоро искаме бързо да ги внесем, за да може да се вземат мерки бързо“, посочи той.

Още по темата

Стратегическият съвет към президента констатира очевидното: България е в криза, рецепта обаче няма да бъде дадена

Предишна новина

Главният прокурор обсъди с колегите си от София и Пловдив переспективите в противодействието на престъпността

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  | нерегистриран
  0
  0
  До коментар #1 от "Протестер | нерегистриран":
  Да го духате на Боко. Оставка на него и на Каскета и после ...такива като вас пак ще са лумпени, защото простотията не ходи по животните, а по вас.

  Г-н Президент, винаги съм заставал зад действията и думите Ви. Вярвам, че достойният ви отговор на някакви си адвокати, обединява народа да застане зад вас, съветника ви по правни въпроси и т.н и зад кметицата на Младост.

 2. 3
  адвокат–сак | нерегистриран
  0
  0

  Само да припомня на онези, които незаконно окупират кръстовищата в България акво е съдържанието на квалифицираният състав на чл.323 от НК- чл.323 ал.5 от НК:)
  НК чл.323 Чл. 323. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който самоволно, не по установения от закона ред, осъществи едно оспорвано от другиго свое или чуждо действително или предполагаемо право, се наказва в немаловажни случаи с лишаване от свобода до пет години и глоба до хиляда лева.
  (5) (Нова - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) Когато деянието по ал. 1 е осъществено чрез сила или заплаха, наказанието е лишаване от свобода до 6 години.
  Допълнителна разпоредба Обяснение на някои думи
  Чл. 93. Указаните по-долу думи и изрази са употребени в този кодекс в следния смисъл:
  7. (доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) "Тежко престъпление" е това, за което по закона е предвидено наказание лишаване от свобода повече от пет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

 3. 2
  адвокат–сак | нерегистриран
  1
  0

  Жалбите ще произведат правният ефект. Незаконните окупатори на кръстовища извършват съставмерни деяния на чл.323 ал.1 от НК- самоуправство. Достатъчна е жалба до прокуратурата, за да се образува досъдебно производство. Може да се иска идентифициране на лицата чрез камерите на Орлов мост и на Ректората...Всеки, който си въобразява, че финансовият му спонсор ще го отърве от досъдебното, е изключителен наивник и е време новите мутри, които се изживяват като новата държавна власт, окупирайки незаконно кръстовищата - публична общинска/ държавна собственост, да го разберат на свой гръб:)

 4. 1
  Протестер | нерегистриран
  1
  -3

  Да го духате на Боко. Оставка на него и на Каскета и после ...такива като вас пак ще са лумпени, защото простотията не ходи по животните, а по вас.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.