Волен Сидеров е осъден да плати още 50 000 лева на Бойко Борисов

Волен Сидеров е осъден да плати още 50 000 лева на Бойко Борисов

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е осъден да плати 50 000 лева на премиера Бойко Борисов за негови изявления, в които обвинява лидера на ГЕРБ и заместника му Цветан Цветанов, че са изнасяли пари със самолети към Ливан. Това съобщиха днес от Софийския градски съд (СГС), който е решил делото за непозволено увреждане на 15 януари.

Според състава на СГС със съдия-докладчик Асен Воденичаров, лидерът на "Атака" трябва да плати на Борисов 25 000 лева обезщетение за неимуществени вреди заради интервю, в което Сидеров казва, че "има сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други".

Сидеров е осъден да плати на Борисов още 25 000 лева за друго изявление, от 6 юни 2013 г., дадено в кулоарите на Народното събрание. В него той казва, че "с тези самолети включително са изнасяни пари в чужбина от управляващите. С правителствения самолет и с военни самолети по мои данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарани в офшорни сметки. Това са пари, както се сещате, не на портиера в Министерски съвет, а на първите управляващи. Знам само, че посоката е Ливан, откъдето вече могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки".

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд в двуседмичен срок.

През август м.г. Сидеров бе осъден да плати на Борисов общо 180 000 лева заради четири клеветнически твърдения срещу него. През ноември пък зам.шефът на "Атака" Десислав Чуколов бе осъден да плати на Борисов 25 000 лева заради интервю, в което казва, че ако Борисов "не е на власт, мястото му е в затвора". Лидерът на ГЕРБ се беше заканил, че ще дари парите от делата срещу Сидеров.

Още по темата

Преподаватели, съдии и прокурор избират българския генерален адвокат в Люксембург

Предишна новина

Прокурор иска 8 г. затвор за крадец на кило ябълки

Следваща новина

Коментари

20 Коментара

 1. 20
  | нерегистриран
  1
  -6

  До коментар [#14] от "До 8":  Направо да й се чуди на акъла човек, защо стои командирована и тормозена в София, и то в гражданско отделение, вместо да се отдаде на любимото наказателно право, след като е толкова добра по него и изкарва такива високи оценки?!?! Странна работа, а?!?!

 2. 19
  до уж "случайният" съдия - Живко Желев| | нерегистриран
  6
  0  Ей, ние да не сме ахмаци!?Съдията от РС Стара Загора - Живко Желев, въобще не се явява "случаен" съдия, с когото е проведон интервюто. Той е един от най-големите активисти на ССБ, така, че като гледам, медиите ан Прокопив кръга "Капитал"предоставят трибуна само на "най-умните", "най-великите" съдии от ССб, естестевно, другите тъпаци да мълчат!? Този уж "случаен"съди, с когото е проведон интервюто, да вземе да си пише по-бързо делата, а не да чакат хората с месеци!Този велик съдия от районния съд на СТара Загора, навремето беше назначен като мл.съдия в ОС-Стара Загора без конкурс, с Благословията на Димчо Дандов/тогава председател на ОС-Стара Загора/!И, защо не сте ги питали ккаво поведение има спрямо колегите си юристи/СЪДИИ, ПРОКУРОРИ, АДВОКАТИ др./, които за завършили право ИЗВЪН СУ4Кл.Охридски"?Нарича ги "Пуцаджии", т.е.завършили ПУЦ!А, какво стана, Живо, то назначиха за председател на Окръжния съд - Стара Загора съдия, който според теб е завършил ПУЦ/Бургаски свободен университет/, а за председател на Районен съд - Стара Загора съдия, който според теб е завършил ПУЦ/Пловдивския университет/!Интересно ми е ти, как се чувстваш сега с началници според теб""Пуцаджии",как е, а боли, нали!!!Сигурен съм, че им се подмазваш яко, така, че не ми говорети за интервю със"случайният съдия" Живко Желев, моля, че ми се повръща от такава манипулация!

 3. 18
  Ти си или супернаглец, или пълен профан! | нерегистриран
  5
  -1

  До коментар [#17] от "до 16":

  Какво гражданско право, бе Чауш?  Това е ЧХ по НПК за клевета! Естествено е, че това е обезщетение за претърпени вреди от "пострадалия" ни премиер. Той наистина пострада, след като от АТАКА не го подкрепят вече за отвъдокеанските му метани към Големия Сатана. Последният го тупка по рамото и вика "Браво", и "не вижда" отчисленията от международния наркотрафик за вътрешно потребление и "нужди" на проевропейската партия ГЕРБ.  В случая, Асенчо Воденичаров е направил метан към метаниращия отвъд океана, белким опази ръководството на СГС, себе си, тейко си, ТИМ, системата и статуквото!  Естествено е, че тази сума е повече от прекомерна. Аршинът е отвратителен (размерът на обезщетението се определя субективно от съдията, стига да е поискан от "пострадалия" разбира се, а това се е случило от великия айдукат Марковски), а мярата за казали римляните и Живко Сталев е и лекарство и отрова. В случая е второто, ама има една много хубава българска поговорка, че който гроб копае другиму ... .... . ....

 4. 17
  до 16 | нерегистриран
  1
  -4

  До коментар [#16] от "Watchdog":  Всъщност в случая изобщо няма място за превъзпитание и НК. Казусът е гражданскоправен. С другото, напиисано от вас съм на 100 процента съгласен

 5. 16
  Watchdog | нерегистриран
  7
  -1  Да се присъждат такива по размер обезщетения в бедна България е опасна и откровено деструктивна практика, създаваща прецедент с тежки и непридвидими последици. Средната месечна работна заплата у нас е 800 лева. Нека да са 10 или 15 заплати, при най тежките случаи. Какво означават обаче суми от 50 или 100 или 200 хиляди лева ???? Какво се предполага да стори осъденият ? Да продаде себе си , жена си и децата си в робство, след като разбира се продаде панелката и 20 годишния опел ??? Така ли ще се постигнат целите на НК, за превъзпитание на нарушителя ? Съмнявам се....

  Законодателят е в дълг към обществото по този въпрос. Мълчи и законът. По преценка на съда не означава нищо , ако няма ориентири в закона.

 6. 15
  другата фирма била | нерегистриран
  6
  -2

  До коментар [#14]  Нейчева->Нейчев->Ченалова->Мондешки. Това е другото АД в холдинга. То обяснява защо така "услужи" на Мондешки по делото със симулацията, като му даде 5252 пъти възможност да си отстрани нередовностите и държа делото на трупчета.  Бих посъветвал журналистите да сравнят какви обезщетения е присъждала Нейчева по други дела - примерной граждански искове по ПТП. Да видим дали егото на Борисов (и спокойствието на Нейчева) няма да се окаже 5-6 пъти по скъпо от 100% инвалидност например на някой несретник.

 7. 14
  До 8 | нерегистриран
  3
  -6

  Съдията Нейчева работи като роб!Желявска я затрупа наведнъж с много дела, явно искаше да я смаже, понеже, се носят слухове, че тя май не се оказала "смотана селянка", за каквото я мислеше Господарката Желявска, а с характер, и то от град Стара Загора, откъде е, независимо, че идва от Окръжен съд - Разград!И аз я мислех, че е от Разград, тъй като Нейчева не е обяснявала откъде е, но впоследствие се разбра, че е от Стара Загора. И, ако други съдии от СГС бяха на нейното място, затрупана с много дела от Желявска, веднъж през 2012г., когато за три поредни дни през месец юни е получила близо 45бр. наведнъж, тъй като системата е разпределяла само на нейния състав от 20 състава в първо гражданско тогава/обяснението е било, че е "грешка в системата". После, след като жената беше дълго време по болници, и се върна на работа, така я изравни "Компютърът", че в края на декември 2013г. отново я затрупа с близо 60 броя дела за няколоко поредни дни, т.е. по 10-15 на ден -дела първа и близо още толкова броя на ден частни жалби, както и първия път!!!Така, че спрете да хвърляте помия срещу този съдия, тя също е жертва на Желявска, но чест й прави на съдията Нейчева, че сама си реши проблема, а не писа по форуми, доноси и тем подобни. И изобщо не се ползва с каквито и да било привилегии от Желявска, а работи, както работи, и затрупаната с дела от Желявска - съдията във виззивното отделение на гражданско на СГС - Елена Андреева!И доколкото чувам, съдията Нейчева и съдията Елена Андреева са единствените ОКРЪЖНИ СЪДИИ, командировани в СГС, не са районни, ако някой не знае!!! Та, ти която пишеш небивалици срещу съдията Нейчева, да те питам, ти ако беше на нейно място, дали щеше да отцелееш, а?!И, дали, ако беше на мястото на съдията Нейчева, която от две години и нещо работи в гражданско на СГС, а на изпита за премесванене за съдия в СГС, наказателно отделение - има оценка 5.83, без през този период да се занимава с наказателно, ти ще постигнеш ли такъв резултат, а!Ами, убеден съм, че не можеш, и затова й завиждаш, защото си една жалка нечистоплътна глупачка, която освен да пише анонимно по форуми, за друго не става!

 8. 13
  Едно селфи до Ливан, а толкова много проблеми | нерегистриран
  4
  0

  До коментар [#8] от "":  Ливанската претендентка за титлата Мис Вселена беше подложена на ожесточени критики, след като в интернет се появи нейно селфи с израелската й конкурентка за короната, пише Ню Йорк поуст.

  Ливан и Израел технически са все още във война, въпреки че бойни действия не са се водили от 2006 г. насам. Затова ливанците са заплашени от затвор, ако се обадят на някого в Израел или пък пътуват до там.  Прочети още на: http://www.dnes.bg/index/2015/01/19/edno-selfi-a-tolkova-mnogo-problemi.251680 9. 12
  Айде стига | нерегистриран
  4
  -1

  До коментар [#11] от "До 8":  Гневиш се Цезаре, но Брут е наблизо! 10. 11
  До 8 | нерегистриран
  2
  -5

  Ами, ти кажи, нали си голяма конспираторка!?Каква е схемата според "болния" ти мозък, страдащ от параноя?!Ние сме гламчовци от село, та затова вземи да ни обясниш? Истината е една, но ти не искаш да я видиш, защото така ти оттърва, а и си болна и жадна за власт, комплексарка, това е!Как хората да разчитат на такъв писихически неуравновесен човек като теб, да им решава съдбите, чудя се и аз - обикновенният простосмъртен БЪЛГАРИН!

 11. 10
  С две ръце и два крака се подписвам под твоето съждение | нерегистриран
  3
  -3

  До коментар [#8] от "":  Според Желявска обаче под подписката за оставките им са имената само на 25 съдии от общо 130 съдии в СГС, а "те са едни достойни хора, които си вършат добре работата". 12. 9
  | нерегистриран
  3
  -3

  До коментар [#8] от "":  не КТБ, а Белвдере - делото дето вбеси френския посланик.

 13. 8
  | нерегистриран
  13
  -2

  Не, че Волен не клевети, но как така делата му все се падат на "правилните" съдии. Първо Нейчева, сега Воденичаров. А пък КТБ при Бойкинов.  Ръководството на СГС се опитва да се откупи от Борисов. Да замаже гнилото. 14. 7
  ДА | нерегистриран
  4
  0

  До коментар [#5] от "до 4":  Главен изпълнител ... съдържателка на (помещението за) публичен дом в центъра на града с неговите трудови хора. 15. 6
  | нерегистриран
  4
  0

  За бруталната далавера в бургас, разкрита от журналистка, кото беше осъдена за клевета-въпреки,че изнесе истински факти-за далаверата при приема в езикови гимназии в бургас http://www.desant.net/show-news/22111/ .

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.