Връщат част от мерките - без публика на мачове, затварят и дискотеките

Връщат част от мерките - без публика на мачове, затварят и дискотеките
снимка:freepik.com

Връщат се част от мерките за борба с коронавируса в страната. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев  на брифинг в Министерство на здравеопазването. 

С нова заповед, която ще бъде в сила от 00 часа, се забранява публиката на всички колективни и спортни мероприятия. Забраняват се посещенията в нощни заведения за развлечения на закрито. На открито се допуска заетост от 50% от общия капацитет на заведенията. 

Третата забрана в свързана с провеждането на масови мероприятия - балове, сватби, кръщенете, с повече от 30 човека. Последните промени в заповедта касаят задълженията на държавните органи и институции за засилване на контрола в рамките на техните компетенции.

"Знаете, че отпаднаха много мерки. Това се случи заради желанието ни да върнем гражданите към нормален начин на живот. Трябва да свикнем с коронавируса. Гласувахме доверие както на българските граждани, така и към институциите, които провеждат мероприятия. За съжаление анализът, който направихме, показва, че минаваме границата от 200 души. През следващите дни очакваме да не паднат бройки. Може да има тенденция на увеличение. На тази база предложихме да възтановим част от мерките", каза още Ананиев.

Гешев за десанта на Христо Иванов до брега на парк "Росенец": Прокуратурата няма намерения да бъде въвличана в дребни политически игрички

Предишна новина

Арестуваха руски губернатор, заподозрян в убийства

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.