Всички обвинения към акад. Митев – несъстоятелни


Апелативният съд оправда по всички обвинения бившия ректор на Медицинския университет в София – акад. Ваньо Митев, както и бившия главен секретар на ВУЗ-а Алексей Алексеев. Магистратите от втора инстанция потвърдиха оправдателната присъда на двамата от месец юни тази година. Обвиненията срещу тях са за безстопанственост, неизгодно сключени сделки, които са ощетили учебното заведение и незаконен прием на чуждестранни студенти.

Според съда обаче твърденията на прокуратурата са безпочвени, несъстоятелни и няма данни за извършено престъпление. Припомняме, че прокуратурата настояваше бившия ръководител на МУ-София да получи 6 години затвор, а Алексеев – 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок. Държавното обвинение искаше и да бъде наложена забрана двамата да заемат отговорно служебно положение в системата на образованието.

Освен решенията на съда е налице и извършена проверка, според която акад. Митев не е бил в конфликт на интереси, докато е подписвал споразумения по време на управлението му на учебното заведение.

Прокуратурата има право да поиска в 15-дневен срок от решението делото да бъде гледано на трета инстанция – Върховния касационен съд.

Дъщеря на загинал футболист осъди застраховател за 150 000 лв.

Предишна новина

Поредната манипулация "мъже убиват жени" представя българите като насилници

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.